Săptămâna trecută, un moldovean a fost deportat din UE, iar 41 cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În decursul săptămânii precedente, 41 de cetățeni străini, dar și 64 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Un cetățean moldovean a fost deportat din Uniunea Europeană. Tot în decursul săptămânii precedente, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 51 de evenimente, cu documentarea a 56 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova. Dintre acestia, 34 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; la controlul de frontieră au fost depistate trei documente falsificate; nouă cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; patru încălcări ale regulilor de transportare a călătorilor și mărfurilor; șase tentative de trafic ilicit de bunuri.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada 26 februarie – 4 martie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 237.009 traversări, dintre care un număr mai mare – 119.043 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 60.248 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 31.517 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 40.214 traversări persoane,
PTF Sculeni – 33.339 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 37.898 traversări persoane,
PTF Otaci – 29.537 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 17.742 traversări persoane,
PTF Criva – 12.673 traversări persoane,
PTF Cahul – 10.500 traversări persoane.

Rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli. Motivul este formarea podurilor de gheață peste râul Nistru. Recomandăm călătorilor să aleagă pentru tranversarea frontierei alte puncte de trecere din proximitate, cum ar fi: PTF Otaci-Moghileov-Podolsk.

Au fost declanșate 92 de consemne, dintre care cinci pe Interpol, iar 87 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 64 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 36.100 lei și încasarea amenzilor de 16.700 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...