Alegeri în Italia: Partidul de dreapta a comediantului Beppe Grillo a devenit cel mai popular partid iar Berlusconi se întoarce la guvernare

bercollage

Potrivit primelor estimări, coaliţia de dreapta-extremă dreapta ar câştiga alegerile din Italia, provocând prăbuşirea partidului de stânga tradiţională şi în prezent la putere.

„Este clar pentru noi că am suferit o înfrângere evidentă”, a comentat Maurizio Martina, unul dintre cei mai înalţi responsabili ai  Partidului Democrat (PD) şi ministru al agriculturii în guvernul actual, citat de Agerpres.

Cele patru partide din coaliţia de dreapta-extremă dreapta obţin între 31% şi 41% din voturi, iar Mişcarea 5 Stele (M5S) a devenit primul partid din Italia, scrie b1.

Partidul Forza Italia (FI, centru-dreapta), condus de Silvio Berlusconi, este creditat cu 12,5%-15,5%, la egalitate cu formatiunea de extrema-dreapta Liga Nordului (12,5%-15,5%), condusa de Matteo Salvini. Aceştia speră să poată forma viitorul guvern.

Partidul nationalist-conservator Fratii Italiei (FdI), condus de Giorgia Meloni, ar urma sa obtina intre 3,5% si 5,5%.

Partidul Liber si Egali (LeU) este creditat cu 3%-5%, formatiunea +Europa ar urma sa obtina 2%-4%, Noi cu Italia1%-3%, iar Miscarea Civica Populara 1%-2%.

senato

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente