08:18:42 16.04.2024
Stiri

Liderul principalului partid de la guvernare vrea ca Washingtonul să aibă o „PERSPECTIVĂ echilibrată” asupra evoluțiilor politice din R. Moldova

Politică 03.03.2018 16:23 Vizualizări1663 Autor: Ziarul National
Liderul principalului partid de la guvernare vrea ca Washingtonul să aibă o „PERSPECTIVĂ echilibrată” asupra evoluțiilor politice din R. Moldova


Președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, își dorește ca Washingtonul să aibă o „perspectivă echilibrată” asupra evoluțiilor politice din R. Moldova și să fie întărit sprijinul Congresului și cercurilor strategice din SUA pentru republica noastră și pentru regiune, mai ales în contextul în care de curând a fost înregistrată o rezoluție în acest sens în cadrul Legislativului american.

„Întotdeauna putem discuta cu partenerii americani în modul cel mai direct despre provocările cu care ne confruntăm în regiune. Am găsit constant sprijin în Congresul SUA, prin parteneri de încredere precum Ted Poe, pentru obiectivele de securitate ale R. Moldova. De asemenea, Dr. Asif Chaudhry și Consiliul Atlantic și-au reiterat interesul pentru R. Moldova și sprijinul pentru abordarea noastră pro-vestică”, a declarat Vlad Plahotniuc, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu congresmanul american Ted Poe, fostul ambasador al SUA în R. Moldova, Dr. Asif Chaudhry, precum și cu reprezentanții Consiliului Atlantic.

De asemenea, liderul PD este convins că „Washington-ul are o miză importantă în regiune”.

Potrivit unui comunicat de presă al PD, oaspeții din Statele Unite, care s-au implicat activ în organizarea Conferinței interparlamentare „Georgia, R. Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările de securitate curente”, organizată la iniţiativa preşedinţilor parlamentelor R. Moldova, Georgiei şi Ucrainei în colaborare cu Consiliul Atlantic din SUA, au încurajat coaliția de guvernare să mizeze pe relația moldo-americană și să continue să depună eforturi în procesul de soluționare a problemei transnistrene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md