/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Suspecţii reţinuţi după asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak au fost eliberaţi

missing
03 martie 2018, ora 16:30

Cei şapte suspecţi au fost reţinuţi joi, cadrul investigaţiei deschise după ce jurnalistul Jan Kuciak şi iubita sa au fost împuşcaţi în locuinţa lor, asasinat comis aparent weekendul trecut.

„Pe durata legală (a ordonanţei) de reţinere – 48 de ore – poliţia a căutat şi verificat elemente necesare inculpării. Odată trecute cele 48 de ore, persoanele au fost eliberate din detenţie”, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Jan Kuciak este primul ziarist care a fost asasinat până în prezent în Slovacia. Anchetele sale jurnalistice se axau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia, toţi cei reţinuţi în urma asasinatului fiind de altfel cetăţeni italieni.

Conform presei slovace, Jan Kuciak îl bănuia în special pe Antonino Vadala (aflat printre cei şapte reţinuţi) şi pe mai mulţi membri ai familiei acestuia de legături cu mafia ‘Ndrangheta.

Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, lucra pentru website-ul slovac aktuality.sk. Funeraliile sale au loc sâmbătă în satul Stiavnik, aproape de frontiera cehă. Iubita sa, Martina Kusnirova, a fost înmormântată vineri, îmbrăcată în rochie de mireasă.

Asasinatul a relansat dezbaterea despre libertatea presei şi corupţie în Europa. Vineri seara în mai multe oraşe slovace zeci de mii de persoane au participat la manifestaţii anticorupţie, dintre care circa 25.000 la Bratislava.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram