07:18:08 29.03.2024
Stiri

Cea mai sănătoasă mâncare în post. Previne cancerul și protejează vasele de sânge

Știri 03.03.2018 10:02 Vizualizări2858 Autor: Ziarul National
Cea mai sănătoasă mâncare în post. Previne cancerul și protejează vasele de sânge sursa: realitatea.net


Bulgurul denumeşte un amestec de boabe de grâu măcinate. Cu toate că bulgurul poate conţine mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare. Acesta este un ingredient ce se găteşte la fel ca orezul sau cuscusul, dar are valori nutriţionale mai mari.

Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minimum o oră şi jumătate (de preferat două ore), iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă de legume, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.

E un ingredient potrivit pentru cei care preferă regimul vegetarian, fiind uşor de folosit în reţete. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul alb şi un indice glicemic scăzut, fiind bun şi în diete.

Bulgurul contribuie la reglarea naturala a greutății și în prevenirea constipației. Minerale esențiale, precum magneziul, fierul sau potasiu, sunt de trei ori mai multe în bulgur, decât în paste și orezul alb, asigurând o bună funcționare a organismului. Sunt prezente vitaminele B6 și B9, având rol important în metabolizarea alimentelor și prevenirea scăderii nivelului de homocisteină, un aminoacid care protejează vasele de sânge.

Consumul de bulgurul prezintă un risc mai mic de dezvoltarea maladiilor cardiovasculare, contribuie la prevenirea cancerului și la creșterea vitezei tranzitului în mod natural.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md