Intenţia protestatarilor a eşuat. În sediul RISE Moldova nu era nimeni. Participanţii la manifestaţie au venit cu pancarte în mână şi alături de copiii lor.

Reporterii RISE nu se aflau în birou, iar directorul comunităţii ne-a declarat la telefon că încurajează orice formă de protest.

Sanduţa a explicat că, întâmplător sau nu, dar protestul vine după ce RISE a depus plângere la Procuratură ca să investigheze metodele de presiune asupra reporterilor, dar şi după ce au fost expediate două cereri prealabile în adresa celor de la caritate.md, prin care le-a solicitat să dezmintă mai multe informaţii false.

Acum două săptămâni, RISE Moldova a publicat istoriile a două familii, care au beneficiat de bani din donaţii, iar ulterior copiii lor au fost duşi la clinica Medical Park din Turcia pentru a fi operaţi. Mamele a două fetiţe au povestit celor de la RISE că după mai multe investigaţii au constatat că acestea nu au suferit intervenţiile.

Fondatorii platformei caritate.md au negat acuzaţiile şi au declarat că nu poartă răspundere pentru acţiunile medicilor din Istanbul. În decembrie 2016, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a deschis un dosar penal pentru escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari de către un grup criminal organizat din care fac parte cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai Turciei. Atât Veronica, cât şi Ana, mamele a două fetiţe au depus mărturii în acest caz.