icon

Premierul Pavel Filip și președintele Radei Supreme din Ucraina, Andriy Parubiy, au făcut un schimb de opinii privind agenda bilaterală

02-03-2018 18:21
996

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu președintele Radei Supreme din Ucraina, Andriy Parubiy. În cadrul întrevederii, oficialii au salutat ratificarea de către Rada Supremă de la Kiev a Acordului privind controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană, subliniind că aplicarea documentului va contribui la asigurarea securității frontierelor de stat și la dinamizarea cooperării transfrontaliere.

 

Prim-ministrul a menționat că realizarea cu succes a obiectivelor stabilite, între care și efectuarea controlului moldo-ucrainean în punctul de trecere „Cuciurgan-Pervomaisc”, se datorează dialogului politic ascendent dintre cele două țări. Totodată, premierul a subliniat necesitatea menținerii în continuare a contactelor directe la toate nivelurile, pentru soluționarea promptă a problemelor și realizarea parcursului european al ambelor state.

 

În contextul desfășurării la Chișinău a Conferinței interparlamentare „Georgia, Moldova, Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, oficialii au făcut un schimb de opinii privind perspectivele colaborării pentru prevenirea și combaterea riscurilor pe acest segment.

 

Referindu-se la prioritățile de cooperare pentru perioada următoare, părțile au menționat necesitatea protecției spațiului informațional de propaganda străină, definitivarea procesului de demarcare a frontierei de stat, precum și recunoașterea proprietăților Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei. În acest sens, interlocutorii au confirmat angajamentul pentru identificarea soluțiilor reciproc avantajoase și realizarea obiectivelor stabilite, în beneficiul cetățenilor ambelor state.

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30