/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Președintele CSJ, Mihai Poalelungi, se vrea judecător la Curtea Constituțională

missing
02 martie 2018, ora 19:08

Până la momentul actual a depus cerere pentru a fi selectat în calitate de judecător din partea Consiliului Superior al Magistraturii la Curtea Constituțională domnul Poalelungi Mihai. Termenul de depunere a cererilor încă nu a expirat, expiră mâine. Dar nu este o problemă dacă concursul se va desfășura cu un singur candidat? Nu este o problemă în sens că nu există nicio interzicere dacă există un singur candidat. Dacă ar fi mai mulți este una, dar nu putem să obligăm pe nimeni”, susține Victor Micu, președinte CSM.

Deocamdată însă Poalelungi nu și-a depus cererea de demisie de la CSJ. Fotoliu de judecător la Curea Constituțională s-a eliberat după ce fostul președinte al Curții, Tudor Panțâru, a demisionat. Încă atunci reprezentanții societății civile declarau că se pregătește terenul pentru Poalelungi.

De mai mult timp se vorbea că domnul președinte al CSJ ar putea să fie numit sau ales în funcția de judecător la CC. Cel puțin pentru moment, demisia lui Poalelungi nu este confirmată”, a menționat pentru TV8 Ion Guzun, expert CRJM.

Candidatura lui Poalelungi va fi discutata marți în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător și președinte al Curții Constituționale, Tudor Panțîru a anunțat că părăsește Curtea Constituțională la 31 ianuarie. In cererea de demisie el a indicat că pleacă din motive personale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram