/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Primii suspecți, reținuți. Un italian, bănuit în dosarul asasinării lui Jan Kuciak

missing
02 martie 2018, ora 18:22

Antonino Vadala, un om de afaceri italian, bănuit de legături cu un clan mafiot, care apare în ultima investigație neterminată a jurnalistului Jan Kuciak, a fost reținut într-un oraș din estul Slovaciei. Potrivit presei locale, au mai fost arestați fratele acestuia și încă un suspect.

În jurul numelui lui Vadala există nu mai puțin de 32 de companii înregistrate în Slovacia la care italianul ar deține active, majoritatea în sectorul agricol.

Kuciak și logodnica sa au fost găsiți împușcați mortal în locuința jurnalistului. Poliția slovacă a declarat anterior că, probabil, ziaristul a fost ucis la comandă din cauza anchetei sale privind cazurile de corupție la nivel înalt.

În ultima sa investigație, Jan Kuciak descoperise o pistă care ducea spre legăturile dintre un clan mafiotic italian și consiliera premierului slovac. Ieri, Comisia Europeană le-a cerut autorităților din Slovacia informații cu privire la suspiciunile de deturnare de fonduri europene, despre care, la fel, a scris ziaristul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram