/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Protest cu cruci la Ambasada Rusiei: „Nu uităm și nu iertăm ororile războiului din Transnistria”

missing
02 martie 2018, ora 17:23

Unioniștii spun că agresiunea Rusiei se resimte până în ziua de astăzi, întrucât trupele ruse continuă să fie staționate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. „Nu uităm și nu iertăm ororile războiului din Transnistria” –
este mesajul transmis de unioniștii la 26 de ani de la începutul conflictului armat din regiunea transnistreană.

Au trecut 26 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean, iar până acum nu s-au întreprins acțiuni concrete pentru ca pe teritoriul nostru să nu mai fie armată străină. Societatea civilă cere retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și cere dreptate pentru cei care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele AO „UNIREA – ODIP”.

Voluntarii „UNIREA – ODIP” au desfășurat și o campanie de informare online cu privire la războiul din Transnistria, iar duminică, 4 martie, la sediul Asociației, va avea loc proiecția filmului „Masacrul Inocenților”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram