/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Probleme de securitate comună. Moldova, Georgia și Ucraina au semnat o declarație comună, iar PAS a protestat: „Dușmanul e acasă, nu în exterior”

missing
02 martie 2018, ora 17:35

Președinții Parlamentelor din Moldova, Georgia și Ucraina au semnat, la Chișinău, o declarație prin care se angajează să promoveze o poziție comună în domeniul apărării și securității. Șefii Legislativelor se declară îngrijorați de faptul că trupele rusești sunt, în continuare, dislocate pe teritoriul Republicii Moldova, iar ocupația rusă și alte forme de intervenție militară continuă în diverse regiuni din Georgia și Ucraina.

Guvernele să fie mult mai active în a identifica și realiza acțiuni comune, inclusiv la nivel de strategii și elemente de apărare și securitate de securitate, la nivel de proiecte de infrastructură energetică,” a spus Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Cele trei națiuni au provocări, dar și aspirații similare,” a declarat Irakli Kobakhidze, președintele Parlamentului din Georgia.

Pentru noi și colegii noștri, integrarea europeană este simbolul încrederii și independenței țărilor noastre,” a menționat Andriy Parubiy, președintele Radei Supreme din Ucraina.

În timp ce oficialii discutau despre problemele de securitate, afară Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat o contramanifestație. Prin această acțiune, PAS și-a propus să atenționeze participanții la conferință că dușmanii sunt, de fapt, în interiorul țării.

Riscurile cele mai mari pentru securitatea RM sunt corupția, sistemul oligarhic, capturarea statului și toate implicațiile pe care le are o guvernare proastă pe care o avem noi astăzi la Chișinău,” a declarat Maia Sandu, președinta PAS.

Cu o zi înainte de conferință, speakerul georgian a trecut pe la sediul democraților, unde s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Democratul a postat și câteva poze de la întrevedere pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram