/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Voronin și Tarlev, printre persoanele care se fac vinovate de violarea drepturilor în Transnistria

missing
02 martie 2018, ora 15:05

Analizând documentul vedem că printre persoanele care se fac vinovate se regăsesc foști demnitari de stat printre care și ex-președintele Vladimir Voronin și premierul Tarlev. Aceștia au fost nominalizați cu referire la cauza Ilașcu și alții contra Moldovei și Rusiei, ambele țări fiind condamnate la CEDO. Experții Promo-LEX notează că, Voronin l-a criticat pe dl Ilaşcu pentru că nu a retras cererea de la CtEDO. Iar, Tarlev se face vinovat pentru că nu a întreprins măsuri suficiente pentru eliberarea reclamanților Ivanţoc, Leşco şi Popa.

În lista persoanelor sunt și așa-ziși demnitari din așa zisa republică nistreană, printre ei se numără Igor Smirnov fostul președinte al așa numitei republici care este nominalizat în trei cauze. Judecători, miliției și alți funcționari publici care au luat decizii ce au dus la încălcarea dreptului la educație, la proces echitabil ș.a.

Printre vinovați este și pacificatorul rus care a ucis în 2012 pe tânărul Vadim Pisarinu, pentru care Federația Rusă a fost condamnată la CEDO. În acest caz, în calitate de vinovat a fost desemnată și procuratura Federației Ruse. Lista completă o puteți vedea mai jos.

Potrivit deciziilor CEDO, pentru violarea drepturilor în regiunea Transnistreană Moldova a fost condamnată de două ori, iar Federația Rusă a fost condamnată în toate cele 13 hotărâri. Cu toate acestea, până la momentul de față majoritatea hotărârilor nu sunt executate, procesul fiind monitorizat de către Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei și Departamentul pentru executarea hotărârilor CtEDO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram