17:16:10 19.04.2024
Stiri

DECRET // Primăriile din România vor putea FINANȚA proiecte propuse de localitățile înfrățite din R. Moldova

Știri 02.03.2018 15:00 Vizualizări4538 Autor: Ziarul National
DECRET // Primăriile din România vor putea FINANȚA proiecte propuse de localitățile înfrățite din R. Moldova Business Review


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii modificate referitoare finanţele publice locale şi a Legii administraţiei publice locale, arată un comunicat de presă al Președinției de la București.

„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot încheia acorduri de înfrăţire/cooperare cu autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Ucraina pentru realizarea şi finanţarea unor obiective de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova şi Ucraina, programe comune culturale, sportive, de tineret şi educaţionale, stagii de pregătire profesională şi a altor acţiuni care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie”, se arată în legile promulgate.

CITIȚI și CENTENAR: Raionul din R. Moldova unde 90 la sută dintre localități au încheiat acorduri de ÎNFRĂȚIRE cu primării de peste Prut: Milioane de lei din România, în 2017, pentru proiecte realizate în Basarabia

Menționăm că în R. Moldova există peste 500 de primării care au semnat acorduri de înfrățire cu localități de peste Prut și au beneficiat, în ultimii ani, de finanțări generoase din România.

Ultimul exemplu este cel al Primăriei Soroca, oraș care va beneficia de la Consiliul municipal Buzău de 100 de mii de euro pentru reparația unei porțiuni de 250 de metri de faleză, în fața Cetății Soroca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md