00:00:36 25.04.2024
Stiri

FOTO // Primăria Orhei dă asigurări că până în luna aprilie 2018 orașul va trece la standarde europene de ILUMINARE stradală

Social 02.03.2018 14:10 Vizualizări1407 Autor: Ziarul National
FOTO // Primăria Orhei dă asigurări că până în luna aprilie 2018 orașul va trece la standarde europene de ILUMINARE stradală


Programul de modernizarea a municipiului Orhei prevede ca, până în luna aprilie 2018, orașul să treacă la standardele europene de iluminare stradală și să devină cea mai iluminată localitate din R. Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, în prezent a demarat cea de-a treia etapă de iluminare stradală, fiind instalați suplimentar peste 600 de piloni noi cu led-uri. Astfel, municipiul Orhei va deveni unul dintre cel mai iluminat oraș nu numai în țară, dar și din regiune, spun cei de la Primăria Orhei.

Primarului Ilan Șor susține că „nu va exista nicio stradă în oraș care nu va fi iluminată și nici un colț lăsat în beznă”.

„Scopul nostru este de a transforma Orheiul într-un oraș european armonios. Intenționăm să demonstrăm că este posibil să facem acest lucru aici și acum”, a declarat Ilan Șor, citat de site-ul instituției pe care o conduce din 2015.

De asemenea, municipalitatea precizează că au fost demarate și lucrările de iluminare a trotuarelor în municipiu, astfel ca Orheiul să corespundă celor mai înalte și mai exigente standarde europene.

Primarului de Orhei a decis instalarea lămpilor led, deoarece sunt mai eficiente, au o perioada de exploatare este mai mare, iar costurile de întreținere sunt mult mai mici și sunt mai puțin poluante.

Primăria Orhei subliniază că restaurarea iluminatului stradal din Orhei a fost unul dintre primele proiecte de mare amploare implementate de Ilan Șor imediat după alegeri. În cadrul acestui proiect au fost instalate mai mult de 2 300 de lămpi cu led-uri, piloni și peste 64 de km de cablu torsadat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md