19:41:44 23.04.2024
Stiri

IMPORTANT! Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi la Bălți și Chișinău au fost MODIFICATE

Social 02.03.2018 14:40 Vizualizări5336 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi la Bălți și Chișinău au fost MODIFICATE


Rutele la proba practică și subproba pe traseu a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, utilizate în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Chişinău şi Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Bălţi, au fost modificate.

Schimbările au fost operate pentru a asigura un proces de examinare transparent şi obiectiv, anunță Agenția Servicii Publice.

Astfel, de pe noile rute au fost excluse sectoarele de drum public cu o intensitate a circulaţiei rutiere foarte sporită şi cele pe care deseori se produc ambuteiaje. Noul sistem permite examinarea a trei candidaţi pe o rută fără a se reveni la punctul de pornire, ceea ce va contribui la fluidizarea procesului de evaluare.

Astfel, pentru Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chişinău numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D au fost reduse de la zece la cinci. Lungimea rutei s-a mărit de la 6,6 km - 8,2 km la peste 21 km, astfel fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km. La fel, s-a micșorat și numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE de la cinci la trei. Și în acest caz lungimea rutei s-a mărit de la 8 km la 24 de km, fiecărei persoane revenindu-i câte 8 km.

Pentru Secția înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D, au fost modificate rutele de examinare nr. 5 şi nr. 6, concomitent a fost aprobată și o rută nouă, ruta nr. 9. Lungimea traseelor este de la 7,5 km la 9,5 km. Pe fiecare rută va fi examinată câte o singură persoană. La categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE sunt aprobate patru rute de examinare. Lungimea lor variază între 10 - 19 km și prevede examinarea uneia sau a două persoane, în funcție de lungimea rutei.

Cum arată noile rute, puteți vedea AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md