/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Proprietarii Tucano Coffe, amendați cu 23 de mii de lei pentru operațiuni de concentrare economică

missing
02 martie 2018, ora 13:58

Potrivit deciziei consiliului, Cojocaru Ruslan asociat al întreprinderilor „Tucano Coffee” SRL, „Uniresto Grup” SRL, „Smart Click” SRL și Cojocaru Aliona asociat al întreprinderilor „Fineco Grup” SRL și „Decor Floristic” SRL au achiziționat un procent majoritar din capitalul social al întreprinderii „Happy Coffee” SRL. În rezultatul operațiunii, Cojocaru Ruslan și Cojocaru Aliona au preluat controlul în comun asupra întreprinderii „Happy Coffee” SRL.

Consiliul Concurenței explică că trebuie să fie informat despre operaţiunile de concentrare economică atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operaţiunii, depăşeşte 25 000 000 lei şi există cel puţin două întreprinderi implicate în operaţiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10 000 000 lei în anul anterior operaţiunii. Condiții întrunite de tranzacția dată, respectiv înainte de realizarea operațiunii Consiliul Concurenței trebuia să fie notificat și operațiunea evaluată.

Consiliul a constatat că în urma realizării operațiunii de concentrare economică s-a produs o integrare pe orizontală pe piața serviciilor de restaurante pe teritoriul mun. Chișinău între întreprinderile „Happy Coffee” SRL și „Uniresto Grup” SRL și o integrare pe verticală pe piața comercializării cafelei neprăjite, nedecafeinitizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova între întreprinderile „Happy Coffee” SRL și „Tucano Coffee” SRL.

În urma investigației realizate Consiliul a declarat operațiunea de concentrare economică între companiile vizate compatibilă cu mediul concurențial. Totodată, a amendat întreprinderea „Tucano Coffee” SRL cu o amendă de 907,41 lei. „Uniresto Grup” SRL cu o amendă de 5 476,18 lei; „Smart Click” SRL cu 11 132,87 lei, „Fineco Grup” SRL cu 372,19 lei și „Happy Coffee” cu 4 741,74 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram