09:47:11 24.04.2024
Stiri

Reprezentant al Consiliului Atlantic: „R. Moldova, Georgia și Ucraina au nevoie de suport ca să elimine zona gri din regiune”

Politică 02.03.2018 13:39 Vizualizări1532 Autor: Ziarul National
Reprezentant al Consiliului Atlantic: „R. Moldova, Georgia și Ucraina au nevoie de suport ca să elimine zona gri din regiune”


Vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, este de părere că R. Moldova, Georgia și Ucraina au nevoie de suport pentru ca regiunea să nu mai fie considerată o zonă gri. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul deschiderii Conferinței interparlamentare, cu genericul „Georgia, R. Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, organizată la Chișinău.

Potrivit lui Damon Wilson, Consiliul Atlantic înțelege că în această zonă este o frontieră a libertății, iar cele trei țări au nevoie de o strategie comună pentru a deveni părți integrante ale Uniunii Europe.

„Împreună cu partenerii europeni și cei din SUA ne dorim să depășim provocările cu care ne confruntăm. Avem pretenții față de Rusia, în privința integrării teritoriale a Georgiei”, a declarat la rândul său președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze.

El a vorbit despre aspirațiile țării sale de integrare europeană și în NATO, menționând că integritatea țării poate fi efectuată doar prin consolidarea securității strategice din regiune, inclusiv cu susținerea UE și SUA.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy, a afirmat că pericolul cel mai mare pentru securitatea țării sale îl reprezintă Rusia și personal Vladimir Putin.

„Avem nevoie de proiecte strategice comune de combatere a agresiunilor Rusiei. Evenimentul de astăzi este un bun început pentru fundamentarea unui proiect de securitate regională, cu susținerea partenerilor europeni și americani”, a punctat Parubiy.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md