09:11:46 29.03.2024
Stiri

VIDEO // R. Moldova își comemorează EROII de la Nistru: „Cea mai mare recunoștință a noastră pentru jertfa lor este să le păstrăm memoria”

Social 02.03.2018 10:59 Vizualizări1757 Autor: Ziarul National
VIDEO // R. Moldova își comemorează EROII de la Nistru: „Cea mai mare recunoștință a noastră pentru jertfa lor este să le păstrăm memoria” EVZ


Veteranii războiului de la Nistru din 1992, rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, celui al Apărării și premierul Pavel Filip au depus, astăzi, flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău, în ziua în care se împlinesc 26 de ani de la izbucnirea conflictului armat pentru apărarea integrității și suveranității R. Moldova.

Cei prezenți la mitingul de comemorare a eroilor căzuți la Nistru, ale căror nume, circa 300, au fost citite cu voce în timpul evenimentului, au ținut un minut de reculegere, dar și discursuri.

„Prea mare a fost prețul libertății noastre, măsurat în vieți și destine omenești. Sute de familii își mai plâng astăzi fiii, frații, soții care nu s-au întors de pe câmpul de luptă. Cea mai mare recunoștință a noastră pentru jertfa lor este să le păstrăm memoria”, a spus premierul Pavel Filip, subliniind că eroii de la Nistru au oferit „o lecție de bărbăție și curaj” pentru generațiile viitoare.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a făcut referire la mărturiile veteranilor care „au ieșit din casă, și-au luat rămas-bun de la familii și au mers neînarmați la Nistru” să lupte împotriva unor oameni bine echipați.

„Acest lucru vorbește multe despre cine suntem noi”, a spus ministrul, adăugând că „doar nebunii își doresc război”, iar noi „trebuie să promovăm pacea”.

Oficiali au spus că, prin intermediul programului „Memorie. Onoare. Respect”, autoritățile încearcă să găsească soluții sociale pentru îmbunătățirea vieții veteranilor de război.

Menționăm că În R. Moldova există 455 de persoane care s-au ales cu dizabilități în urma războiului de la Nistru în cadrul căruia au fost ucise circa 300 de persoane.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md