/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Pro Imobil are un nou co-proprietar. Este un sportiv din anturajul lui Dorin Damir, finul lui Vlad Plahotniuc

02 martie 2018, ora 11:21

Dacă anterior în contractele de intermediere a vânzării/cumpărării și închirierii bunurilor imobile semnate de agenții imobiliari figura compania „Pro Imobil Grup”, fondată în 2011 și vizată în dosarul penal, în prezent, în contracte figurează o altă firmă – „Pro Imobil Company”, fondată în martie 2015 de același Vladislav Musteață.

Timp de doi ani și jumătate, firma nu a înregistrat nicio modificare la nivelul fondatorului sau conducătorului. Pe 3 octombrie 2017, însă, în timp ce pe numele lui Musteață era emis mandat de arestare, la Agenția Servicii Publice sunt înregistrate primele modificări. Astfel, pe lângă Vladislav Musteață, care până în acel moment era singurul fondator și administrator, apare al doilea administrator – Victoria Condratiuc, o tânără de 30 de ani, angajată la Pro Imobil. Modificările la ASP au fost făcute de Condratiuc, în baza unei procuri pe care Vladislav Musteață o perfectase la București, pe 25 septembrie 2017, perioadă în care era anunțat în căutare internațională. Pe 7 noiembrie 2017, la ASP sunt înregistrate modificări și la nivelul fondatorului. Astfel, singurul asociat al „Pro Imobil Company” devine „Immobile Consulting” SRL, o firmă nouă, înregistrată cu doar o lună mai devreme, pe 9 octombrie 2017. Concomitent cu schimbarea fondatorului, au fost radiate și datele administratorului Musteață, iar Contratiuc a rămas singura administratoare.

Schimbarea fondatorului s-a produs în urma unui contract de vânzare-cumpărare, semnat pe 31 octombrie 2017, prin care „Pro Imobil Company” a fost vândută către „Immobile Consulting”. Conform contractului de vânzare-cumpărare obținut de ZdG, „Pro Imobil Company” a fost vândută cu 1 000 de lei, atât cât era și capitalul social al companiei. Pe 24 noiembrie 2017, „Pro Imobil Company” își schimbă și adresa juridică dintr-un apartament al familiei Musteață, de pe str. Cornului, în clădirea Pro Imobil de pe str. Armenească, 28, unde au fost transferate mai multe firme ale lui Musteață. La „Pro Imobil Grup” nu sunt fixate modificări, aceasta fiind în proprietatea Lidiei Musteață, mama lui Vladislav Musteață.

Un sportiv de 30 de ani, co-proprietar al afacerii Pro Imobil

„Immobile Consulting” SRL, noua proprietară a „Pro Imobil Company”, în numele căreia acționează agenții Pro Imobil, a fost înregistrată pe 9 octombrie 2017, cu sediul juridic pe Armenească, 28 și cu un capital social de 200 de lei. Fondatori, cu câte 50%, sunt Victoria Condratiuc (administratoare) și Alexandr Petcoglo, un sportiv de 30 de ani, originar din Basarabeasca. Acesta provine dintr-o familie modestă, tatăl său fiind șofer la primăria din localitate. Până în octombrie 2017, când a devenit fondator la „Immobile Consulting”, Alexandr Petcoglo nu a avut vreo tangență cu domeniul afacerilor, fiind antrenor la o sală de sport și una de lupte – Clubul Sportiv „Lion Muay Thai”. Președintele clubului este Octavian Orheianu, tot el vicepreședinte al Federației Mondiale de K-1 Amatori (WAK-1F) din R. Moldova, condusă de Dorin Damir, finul președintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Noii proprietari ai Pro Imobil au refuzat să discute despre această tranzacție. Întrebat despre legătura dintre schimbările de la Pro Imobil și dosarul penal, procurorul Vitalie Busuioc spune că nu deține informații. Fondatorul afacerii Pro Imobil, Vladislav Musteață, a spus reporterilor ZDG că informațiile despre schimbările de la Pro Imobil, nu ar corespunde realității.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram