06:54:52 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu consideră că semnarea declarațiilor de Unire îi ajută pe socialiștii lui Igor Dodon să acumuleze CAPITAL politic înainte de alegerile parlamentare

Politică 02.03.2018 11:02 Vizualizări1963 Autor: Ziarul National
Maia Sandu consideră că semnarea declarațiilor de Unire îi ajută pe socialiștii lui Igor Dodon să acumuleze CAPITAL politic înainte de alegerile parlamentare


Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este convinsă că declarațiile simbolice de Unire, semnate de mai multe localități din R. Moldova, inclusiv consilii raionale, îi ajută pe socialiști în perspectiva alegerilor parlamentare. Totuși, aceasta admite că nu le poți interzice oamenilor să facă ceea ce simt.

„Aceste declarații de Unire nu au consecințe juridice. Faptul că se semnează aceste declarații nu schimbă lucrurile în niciun fel. Pe de o parte, oamenii marchează Centenarul Unirii, dar pe de altă parte arată că nu mai cred în acest stat. Toți înțeleg că Unirea poate avea în urma unui referendum, în cadrul căruia majoritatea cetățenilor din R. Moldova și România va vota pentru. Deocamdată nu sunt premize pentru ca să se întâmple asta”, a declarat Sandu ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Aceasta mai admite că, într-un an electoral, sunt și din cei care vor să profite de pe urma oamenilor care semnează aceste declarații simbolice de Unire. „Sunt oameni care au semnat din convingerile lor sincere aceste declarații. Pe de altă parte e o luptă pentru acest segment unionist. E un lucru normal până la urmă. Mă întreb dacă în aceste partide sunt oameni care cred în Unire sau doar să folosească acest segment pentru a ajunge în Parlament”.

Maia Sandu a mai adăugat că aceste declarații ajută socialiștii lui Igor Dodon, care au „contraatacat” cu declarații de statalitate. „Desigur îi ajută pe socialiști, pentru că nu poți interzice oamenilor să facă alegerea așa cum cred”, a conchis lidera PAS.

Amintim că până acum circa 80 de localități din R. Moldova au semnat declarațiile simbolice de Unire cu România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md