Filip către Dodon: Dacă nu ai grijă și nu hrănești armata ta, atunci o să ajungi să hrănești o armată străină

„Dacă nu ai grijă și nu hrănești armata ta, atunci o să ajungi să hrănești o armată străină”. Cu astfel de replică a venit premierul Pavel Filip la declarațiile președintelui Igor Dodon, care își dorește audierea ministrului Apărării, Eugen Sturza, la Consiliul Superior de Securitate, săptămâna viitoare.

„Poate îşi doreşte domnul preşedinte să avem o armată slabă sau să nu mai existe armată, sau să avem o armată pe hârtie, dar nu merge. Un stat trebuie să aibă o armată şi dacă nu crede în cele ce spun eu, ştiu că dumnealui are un idol, care se numeşte preşedintele Federaţiei Ruse şi am văzut în cadrul conferinţei anuale pe care o petrece domnul Putin cum a răspuns la această întrebare. Când cineva l-a întrebat despre cheltuielile care se fac pentru armată. A răspuns în formă de glumă. A zis că dacă nu ai grijă şi nu hrăneşti propria armată, atunci o să hrăneşti o armată străină”, a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul mai crede că atacurile lui Igor Dodon față de Uniunea Europeană, NATO și România sunt simple declarații politice, care vin să-i alimenteze ratingul.

”Noi vom avea grijă de armata naţională, chiar dacă înţeleg că aceste elemente de anti-Europa, anti-România, anti-NATO sunt un fel de nutriţie politică pentru preşedinte, nu cred că este corect, pentru că el mai este şi comandatul suprem al Armatei Naţionale”, a adăugat prim-ministrul.

O replică a avut ieri și ministrul Apărării. ”O armată se dotează, în primul rând cu armament, nu cu bandaje”, astfel a reacționat Eugen Sturza.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.