10:32:22 29.03.2024
Stiri

Dodon, răspuns pentru premierul Filip: „Mă bucur că și domnul prim-ministru învață ceva util de la Putin”

Politică 02.03.2018 10:41 Vizualizări1809 Autor: Ziarul National
Dodon, răspuns pentru premierul Filip: „Mă bucur că și domnul prim-ministru învață ceva util de la Putin”


După ce premierul Pavel Filip l-a îndemnat pe președintele Igor Dodon să ia aminte ce spune „idolul său” Vladimir Putin - „dacă nu ai grijă şi nu hrăneşti propria armată, atunci o să hrăneşti o armată străină”, șeful statului îi răspunde că „mai bine cu trai decent și în pace cu toată lumea”.

„Este adevărat că o țară trebuie să-și hrănească propria armată. Mă bucur că și domnul prim-ministru Filip știe de asta și învață ceva util de la Putin. Îl încurajez să o facă mai des. Revenind la armată, hai să o hrănim mai întâi, domnilor guvernanți, dar nu să-i transformăm pe soldații noștri în „carne de tun” în conflicte provocate de generali străini, cu sedii peste mări și oceane. Dacă nu ne vom implica benevol în războaie și conflicte geopolitice, nici de arme letale nu vom avea nevoie. Și ar fi bine să înțelegem cu toții, că orice armă letală primește în răspuns o altă lovitură letală”, a scris Dodon pe Facebook.

CITIȚI și Filip îl îndeamnă pe Dodon să vadă ce spune „IDOLUL” său Putin despre dotarea ARMATEI: „Dacă nu hrănești armata ta, atunci o să ajungi să hrănești o armată străină”

Șeful statului spune că R. Moldova „are alte priorități, unde trebuie făcute investiții și oferit ajutor financiar: nu în arme, ci în educație, sănătate, pensii, burse, salarii. Săraci și cu rachete? Nu, mai bine cu trai decent și în pace cu toată lumea”.

Menționăm că Dodon a scris răspunsul pentru premier din Germania, acolo unde a plecat, fără a anunța din timp, „într-o vizită de lucru”, în ziua în care la Chișinău are loc Conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban a anunțat că agenda vizitei lui Dodon din germania „include mai multe întrevederi și consultări cu reprezentanți oficiali din Guvern, Președinție, Bundestag, societatea civilă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md