00:27:22 20.04.2024
Stiri

Nantoi // „Nu văd nimic STRAȘNIC dacă și PPDA și PAS vor înainta câte un candidat”

Politică 02.03.2018 10:00 Vizualizări1170 Autor: Ziarul National
Nantoi // „Nu văd nimic STRAȘNIC dacă și PPDA și PAS vor înainta câte un candidat” tribuna.md


Fostul candidat la funcția de primar general al capitalei și analist politic, Oazu Nantoi, nu crede că ar fi foarte grav dacă Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) ar înainta candidați proprii pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Și asta pentru că alegerile locale sunt diferite de alegerile parlamentare.

Referindu-se la declarația lui Andrei Năstase, care a anunțat că PPDA va avea propriul candidat la alegerile din Chișinău și că ar fi bine ca și PAS să susțină acest candidat, Nantoi a menționat că mai întâi ar trebui să cunoaștem numele acestuia.

„Este noțiunea de miță în sac. Dacă PPDA are un candidat, ar fi bine să ni-l prezinte, să-l vedem, să-l pipăim, să-i vedem biografia, faptele eroice din trecut și capacitatea de a face eroism pe viitor. Al doilea moment: funcția de primar general sau al Bălțiului într-o manieră falsă, în opinia mea, este politizată. Spun asta în calitate de fost candidat la funcția de primar în 2015. Atunci un oarecare Vanea Ceban l-o tras de urechi pe Dorin Chirtoacă și Dorin Chirtoacă a înțeles atunci că în spatele lui Vanea Ceban vin tancurile rusești și cam cu asta campania electorală s-a terminat. Mă refer la pretinsa geopolitică. Eu personal nu văd nimic strașnic dacă și PPDA și PAS vor înainta câte un candidat. Spun asta deoarece alegerile locale sunt diferite de alegerile parlamentare. Nu e cazul să tragem concluzii nici optimiste, nici apocaliptice din ceea ce spune domnul Andrei Năstase”, a declarat Nantoi pentru deschide.md.

Citește și: Năstase nu este dispus să aștepte SUSȚINEREA celor de la PAS și va anunța candidatul pentru funcția de PRIMAR. Ce a răspuns partidul Maiei Sandu

În opinia analistului politic, alegerile locale reprezintă un test atât pentru PAS, cât și pentru PPDA. „Dacă PAS și PPDA vor participa cu candidați separați atunci ei vor avea cifre în plus pentru a se așeza la masa de negocieri în perspectiva creării unui bloc electoral comun la alegerile parlamentare. Odată cu alegerile locale nu se sfârșește lumea, mai ales că problemele în R. Moldova sunt de altă natură. Așa că nu au decât să acumuleze experiență ca să se pregătească pentru parlamentare. Noi cunoaștem că PD nu are capacitatea de a acumula un vot pozitiv în Chișinău, socialiștii la fel, așa că relax!”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md