Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.03.2018

Deputații comuniști și socialiști au înaintat moțiune simplă asupra politicii în domeniul integrării europene

Un grup de deputați din cadrul Fracțiunilor parlamentare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au înaintat, în ședința plenară de astăzi, moțiune simplă asupra politicii  interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă.
 
În proiectul moțiunii se spune că ”Instituirea unei funcții de vicepremier pentru integrarea europeană denotă faptul că politica statului pe această dimensiune a suferit un eșec, poartă un caracter declarativ și falimentează statul nostru”.
 
În dispozitivul moțiunii se solicită inițierea procedurii de demitere din funcție a viceprim-ministrului Republicii Moldova,  Iurie Leancă.
 
Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus