/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Gerul a ucis 48 de persoane în Europa. Sute de aeroporturi și drumuri au fost blocate

missing
01 martie 2018, ora 19:09

Ninsorile și frigul au ajuns și în Spania. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, zăpada s-a așternut peste plajele din regiunea de nord. Meteorologii spanioli au anunțat cod roșu de viscol în nordul țării. Școlile s-au închis, iar pe numeroase șosele nu se mai circula.Â

Cod roșu de ninsoare și în Irlanda. Aeroportul Dublin a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor din cauza vremii de afară. Totodată, sute de autostrăzi și linii de căi ferate au fost blocate.

Puteți fi siguri că majoritatea autostrăzilor și căilor ferate au fost curățate și tratate, dar asta nu înseamnă că în alte zone nu va fi zăpadă și acest lucru nu ar putea afecta tracțiunea automobilelor,” a declarat Rob Witthington, șef Căi Ferate Irlanda.

Sute de oameni au rămas peste noapte blocați în mașini pe o autostradă din Scoția din cauza nămeților. Și Franța continuă să rămână sub alertă de ninsori și vânt violent. Aeroportul din oraşul elveţian, Geneva, a fost închis, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. O situatie similara este și pe aeroportul din Glasgow unde toate zborurile au fost anulate.

Temperaturi record și în unele regiuni din Rusia. Masele de aer arctice au afectat sute de orașe rusești și au blocat mii de drumuri în întreaga țară. Zăpada a perturbat traficul şi pe autostrăzile din România.

Mai multe judeţe sunt sub atenţionare de cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Autoritățile din România anunţă că traficul rutier pe mai multe trasee a fost închis din cauza viscolului. Potrivit meteorologilor, abia de săptămâna viitoare gerul se va domoli pe teritoriul Europei și în unele zone ale Rusiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram