/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ambasada SUA este „profund îngrijorată” de cazurile de presiune asupra autorităților locale

missing
01 martie 2018, ora 18:02

Este profund îngrijorător să aflăm despre cazurile de presiune asupra autorităților locale care sunt larg răspândite. Aceste presiuni – care deseori duc la migrația dintr-un partid în altul – diminuează încrederea câștigată cu greu a cetățenilor”, spune mesajul publicat.

Reprezentanții ambasadei afirmă că împărtășesc opinia Consiliului Afaceri Externe al UE cu privire la „importanța asigurării funcționării imparțiale a organelor de drept și a sistemului judiciar” și le împărtășim îngrijorările cu privire la „cazurile de urmărire penală împotriva unor avocați, judecători și oponenți politici”. Ei mai scriu că după a explicat recent și Ambasadorul UE în Republica Moldova, adeseori structurile locale ale organelor de drept, procuraturii și sistemului judecătoresc sunt implicate în acest fenomen.

Totodată, ambasada menționează că, Statele Unite vor continua să ofere sprijin autorităților publice locale, pentru a consolida autonomia locală în conformitate cu Carta Europeană a Autonomiei Locale și pentru a sprijini democrația la nivel local.

TV8 amintește că, Tatiana Badan, preşedintelele Congresului Autorităţilor Publice Locale (CALM), primar de Selemet, Cimişlia, a declarat la începutul lunii februarie, în cadrul dialogului direct cu administraţia publică locală organizat de Guvern, că în administraţia publică locală din Moldova s-a instituit o stare de intimidare şi frică generală, iar în toate domeniile democraţiei locale sunt regrese şi restanţe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram