/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Glumițe în Parlament. Un deputat propune instituirea unei noi sărbători - „Ziua Miliardului”

01 martie 2018, ora 18:32

Să avem noi aici în plenul Parlamentului, dar și în Parlament o perioadă cât mai productivă. În baza unor relații pline de toleranță, înțelegere de grijă unul față de altul,” a spus Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Atmosfera de primăvară a fost înlocuită însă rapid cu acuzații și replici acide.

El a încercat să falsifice votul de ieri din comisia de profil. Mie îmi pare rău că domnul Hotineanu, ieri, a încercat să nu se supună hotărârii Parlamentului,” a spus Inna Șupac, deputată PCRM.

Pentru doamna Șupac, doar un sfat, nu vă înroșiți când discutați la microfon. Se ridică tensiunea,” Vladimir Hotineanu, deputat PDM.

Și liberalul Ion Apostol s-a evidențiat astăzi cu o propunere. Mai în glumă, mai în serios, el a sugerat ca nomenclatorul sărbătorilor naționale să fie completat cu o sărbătoare nouă.

Eu propun să fie ziua miliardului. Și să fie ziua de naștere a celui mai mare protagonist, haiduc, care a realizat această hoție, Ilan Șor. Se poate de 5 ori de 6 ori de sărbătorit,” a declarat Ion Apostol, deputat PL.

Credeți că glumițe de genul acesta își au loc acum, după ce am avut așa o perioadă relaxantă?” a întrebat Candu.

Au sărit scântei și astăzi între socialiști și liberali. Asta după ce deputații PSRM au cerut audierea conduceri Ministerului de Externe și SIS în legătură cu acțiunile consulului României la Bălți.

Domnia sa propunea în schimbul unor sume de bani ca acei aleși locali de diferite nivele să subsemneze sub așa numita declarație de unire,” a spus Grigore Novac, deputat PSRM.

Tovarăși socialiști, nu umblați cu minciuna. Minciuna, după cum știm, are picioare scurte. Aceasta este o realitate, lumea a obosit să trăiască în mizerie și sărăcie,” a menționat Mihai Ghimpu, deputat PL.

Domnule Ghimpu, atunci când dvs. spuneți că oamenii a fost aduși la mizerie, că n-avem pensii , salarii și așa mai departe, rolul vă aparține dumneavoastră,” a spus Vlad Batrîncea, deputat PSRM.

„Uvojaemîe sotsialistî” Dodon al vostru o fost, șapte ani ministru al Economiei și viceprim-ministru. Și doamna Greceanaia prim-ministru. Iată de unde se trage sărăcia,” a spus Ghimpu.

În primul rând, cetățene Ghimpu, noi nu vă suntem tovarăși. Dumneavoastră 25 de ani sunteți în acest parlament și ați devenit multimilionar,” a afirmat Batrîncea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram