/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Moțiune împotriva lui Leancă. Socialiștii și comuniștii îl acuză că a pledat pentru unirea cu România

missing
01 martie 2018, ora 18:44

Solicităm în mod de urgență inițierea procedurii de demitere din funcție a viceprim-ministrului RM, domnul Iurie Leancă. Domnul Leancă a recunoscut în mod deschis și public că la un referendum el personal ar vota unirea Moldovei cu România,” a spus Inna Șupac, președinta fracțiunii PCRM.

Această guvernare doar a mimat reforme, a comis fărădelegi, a contribuit la jefuirea banilor din sectorul public. Asta și este strategia lor de a falimenta statul și să ne unească cu altcineva,” a menționat Vladn Datrîncea, deputat PSRM.

Pe o rețea de socializare Iurie Leancă a scris că argumentele pe care le-au prezentat astăzi PCRM și PSRM demonstrează încă o dată că principiile de care se conduc acești politicieni sunt expirate și nu aduc folos cetățenilor Republicii Moldova.

În timp ce unii socialiști deja au produs unirea prin faptul că dețin pașapoarte românești, pot doar constata că Bucureștiul și Chișinăul trebuie să depună mai multe eforturi pentru valorificarea relațiilor bilaterale. Poate faptul că Moldova va deveni mai independentă și mai puțin vulnerabilă în fața presiunilor dinspre Est îi sperie pe așa-zișii apărători ai statalității moldovenești?”, se întreabă Iurie Leancă.

Ex-premierul a revenit la Guvern, în calitate de vicepremier pentru reintegrare, urmare a remanierilor anunțate de Vlad Plahotniuc. Iurie Leancă era prim-ministru atunci când din băncile moldovenești a fost furat un miliard de dolari, el fiind cel care a semnat garanția bancara de peste 9 miliarde de lei, bani scoși din rezervele Băncii Naționale și oferiți băncilor devalizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram