11:26:18 24.04.2024
Stiri

Georgia și R. Moldova își UNESC forțele pentru a apropia aderarea acestor state la UE

Politică 01.03.2018 17:21 Vizualizări1516 Autor: Ziarul National
Georgia și R. Moldova își UNESC forțele pentru a apropia aderarea acestor state la UE


R. Moldova și Georgia vor lucra mai intens pe agenda de integrare europeană și vor colabora pe dimensiunea de apărare și securitate.

La întâlnirea de astăzi a președinților parlamentelor din cele două țări, Andrian Candu și Irakli Kobakhidze, spicherul de la Chișinău a subliniat că este nevoie de o colaborare bilaterală și trilaterală pe teme de securitate și apărare, precum și pentru promovarea reformelor care ne vor apropia de statutul de state eligibile pentru aderare la Uniunea Europeană.

Andrian Candu a spus, fiind citat de un comunicat de presă al Parlamentului, că fiind pro-activi în atingerea obiectivelor comune și solidari în contracararea provocărilor actuale de securitate, „vom reuși să obținem mai mult decât fiecare în parte”.

Președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze, a anunțat interesul pentru măsurile întreprinse de țara noastră în raport cu dezinformarea și propaganda, reforma Guvernului, precum și pentru asigurarea securității energetice prin diversificarea surselor. El a spus că, în timpul recentei vizite în Statele Unite ale Americii, colegii de peste Ocean au salutat colaborarea inițiată de cei trei președinți de Parlament din Moldova, Georgia și Ucraina, iar relația de bună prietenie între țările noastre are perspective promițătoare.

Președintele Parlamentului Georgia este unul dintre autorii inițiativei de a organiza o Conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”. Evenimentul va avea loc mâine, fiind găzduit de Parlamentului Republicii Moldova.

Conferința organizată în parteneriat cu Consiliul Atlantic va dezbate probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și va discuta despre asigurarea creșterii economice stabile și a statului de drept în regiune. Evenimentul va întruni circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md