/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Probă de rezistență la ger. Autobuzele vechi s-au transformat în adevărate congelatoare pe roți

missing
01 martie 2018, ora 17:02

19 unități de transport au fost deblocate în ultimele 24 de ore, spun salvatorii. Doar în această dimineață, în raioanele Căușeni și Orhei au fost scoase din nămeți o ambulanță și trei microbuze cu pasageri.

Intervenția pompierilor a fost necesară și în Autonomia Găgăuză unde 12 mașini și două camioane au rămas înzăpezite. Îndură frigul și călătorii din capitală, mai ales cei care circulă cu autobuzele vechi. Rablele s-au transformat în adevărate ghețării pe roți.

În autobuz este mai frig ca afară, cu părere de rău oamenii merg și plătesc, dar condiții nu sunt. E frig. Nu o invidiez pe doamna taxatoare, banii care îi câștigă astăzi nu îi va recupera sănătatea de la asemenea frig,” a spus o călătoare.

E foarte frig, iar cum lucrează taxatorii eu sunt uimit la cum rabdă așa ceva. Statul nu se gândește nici la taxatori, nici la călători,” a menționat un alt pasager.

Ca pe un aisberg mișcător se simt și pasagerii din troleibuzele vechi. Până ajung la destinație se transformă în țurțuri, spun oamenii.

Este foarte frig, te înfofolești de parcă ai merge pe la Polul Nord. Foarte repede îngheți la picioare, căci când se deschid ușile intră aerul rece,” a spus o călătoare.

Mai repede răcești la mâine dar fac câteva exerciții și nu stau pe loc,” a mărturisit un pasager.

Înfofolite în haine groase, cu mănuși și căciuli călduroase, taxatoarele abia de mai rezistă o zi întreagă de muncă.

Sunt înghețată bocnă, mâinile nu le mai simt, nici rest nu pot da la pasageri. Tare e frig. Sunt în trei perechi de pantaloni pe mine groși și tot îmi este frig, îmi îngheață picioarele stau numai lângă această sobă,” a spus Vera Safroni, taatoare de troleibuz.

Nu ne este frig, suntem căliți. Sunt într-un pulover și într-un vestă fără mâneci. Dacă puțin înghețăm mergem din colo în coace și ne încălzim,” a spus o pasageră.

Zgribuliți și în așteptarea unui transport, stau în stații oamenii care vin la muncă în capitală. Uneori așteaptă minute bune ca să prindă o mașină, iar unii călători își acoperă fața cu cagule ca să nu înghețe.

Cel mai bine trebuie să protejăm fața permanent. Ne străduim să nu stăm mult afară, înghețăm dimineața și seara când plecăm acasă,” a spus un călător.

Am înghețat foarte tare. E tare frig. Nu am chef să merg, dar trebuie. Munca mă cheamă,” a menționat un alt pasager.

E mai frig ca în alte zile. Suntem îmbrăcați mai bine, ne uităm la știri, vedem cum e timpul și ne îmbrăcăm și noi,” a spus o femeie.

Zeci de persoane au căzut și și-au fracturat membrele din cauza drumurilor necurățate. De cealaltă parte, salvatorii spun că pe drumurile din țară au fost împrăștiate peste 1200 de tone de material antiderapant. Serviciul vamal anunță că până la această oră rămân închise două posturi vamale: Coșăuți și Soroca din cauza gheții formate pe râul Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram