Potrivit asociaţiei Promo-LEX, a fost vandalizat bustul lui Ştefan cel Mare. Totodată, a fost distrusă şi maşina preotului.

Biroul pentru Reintegrare de la Chişinău a emis o declaraţie prin care condamnă atacul şi îndeamnă reprezentanţii transnistreni să se implice pentru a fi elucidat cazul, reieşind din faptul că a avut loc în zona de securitate. Mai mult, în declaraţia Biroului se dă de înţeles că cei care au comis actul de vandalism au fost puşi la cale.

„Referitor la incidentul care a avut loc, în această noapte, în satul Corjova, raionul Dubăsari, din Zona de securitate, când s-a intrat pe teritoriul bisericii din sat şi în muzeul din localitate unde s-au întreprins careva acţiuni de profanare. Condamnăm vehement acţiunile răufăcătorilor şi ale celor care sunt în spatele lor. Ne aşteptam ca autorităţile competente să depună toate eforturile necesare pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor şi organizatorilor acestui incident. Luând în consideraţie statutul special al localităţii care este situată în Zona de securitate, aşteptăm aportul reprezentanţilor transnistreni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz”, se spune în comunicat.

Poliţia se află la faţa locului şi cercetează cazul.