Un ucrainean a pornit spre Moldova cu 130 de cartușe în portbagaj, spunând că „a uitat să le scoată”. Acum este cercetat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste o sută de cartușe de vânătoare au fost depistate de către reprezentanții autorităților de frontieră și vamale ale Republicii Moldovei în comun cu cei ai Ucrainei în portbagajul unui autoturism care s-a prezentat pentru a trece frontiera de stat. Incidentul s-a înregistrat ieri, 28 februarie, fiind vizat de cercetare penală un cetățean ucrainean.

Incidentul a avut loc pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctul de trecere comun Palanca – Maiaki – Udobnoe, când s-a apropiat un bărbat la volanul unui mijloc de transport de model Mitsubishi Pajero. Acesta s-a legitimat ca cetățean al Ucrainei și a oferit pentru autorizarea trecerii frontierei documentele necesare la solicitarea autorităților de resort.

După examinarea actelor, a fost supus verificării și automobilul. În portbagajul acestuia au fost depistate 130 cartușe de vânătoare, calibrul 12 mm., într-o cutie de plastic predestinată pentru scule de vânătoare. Șoferul nu avea vreun act de proveniență sau orice alt document ce ar confirma deținerea legală a întregii cantități de cartușe.

Audiat, conducătorul auto în vârstă de 40 ani a comunicat că obiectele depistate se aflau de mai mult timp în portbagajul mașinii, uitând să le scoată.

Ca urmare, ucraineanului nu i s-a autorizat trecerea, iar cele 130 de cartușe au fost ridicate conform procedurii. Cazul este cercetat în continuare de către Serviciul Vamal al Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...