PCRM și PSRM își unesc eforturile, înaintând o moțiune simplă comună împotriva politicii realizate de vicepremierul Iurie Leancă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunile Partidului Comuniștilor și Partidului Socialiștilor lansează o moțiune simplă comună în privința politicii interne și externe realizate de către vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Până acum, moțiunea a fost semnată de 26 de deputați, în condițiile în care, potrivit Regulamentul Parlamentului, sunt necesare cel puțin 15 semnături ale deputaților. Până la sfârșitul ședinței plenare de astăzi, moțiunea va fi înaintată oficial.

Potrivit președintelui fracțiunii PCRM din Parlament, Inna Șupac, este vorba de „atitudinea iresponsabilă, dar și anticonstituțională a lui Iurie Leancă în ceea ce ține de Unirea cu România”. „Am fost martori, nu o singură dată, când Iurie Leancă a declarat public că integrarea în Uniunea Europeană se va face prin Unirea cu România”, a menționat Șupac de la tribuna din sala de presă a Parlamentului.

Socialistul Vlad Bătrâncea a menționat că astăzi agenda celor două fracțiuni parlamentare a coincis. „Am venit astăzi cu două moțiuni și am luat decizia să facem un document comun. Am luat decizia să inițiem moțiunea simplă. Am pus la bază nu doar declarațiile anticonstituționale ale lui Iurie Leancă, dar și decizia Consiliului Uniunii Europene”, a argumentat Bătrîncea.

Conform deciziei comune a celor două fracțiuni, moțiunea va fi înaintată oficial în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului de către deputatul comunist Inna Șupac.

Amintim că săptămâna trecută în Parlament a fost examinată moțiunea simplă înaintată de fracțiunea PSRM în privința activității ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Atunci când aceasta a fost pusă la vot, în Parlament erau doar deputații majorității parlamentare. Astfel, pe motivul lipsei cvorumului deputații au așteptat circa 30 de minute până când în sală au fost prezenți 51 de deputați. Nimeni dintre ei însă nu a votat pentru demiterea lui Gaburici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...