12:17:06 29.03.2024
Stiri

Voronin apără Rusia și acuză SUA că ar sta în spatele conferinței organizate la Chișinău cu privire la provocările de securitate ale R. Moldova, Georgiei și Ucrainei

Politică 01.03.2018 12:40 Vizualizări2596 Autor: Ziarul National
Voronin apără Rusia și acuză SUA că ar sta în spatele conferinței organizate la Chișinău cu privire la provocările de securitate ale R. Moldova, Georgiei și Ucrainei


Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că prima Conferință interparlamentară la nivel înalt în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, care va fi organizată mâine la Chișinău, ar fi o „acțiune gălăgioasă antirusă”.

Voronin a citit astăzi, în fața jurnaliștilor, o declarație în limba rusă, în timpul ședinței Parlamentului, în calitate de „cel de-al treilea președinte al R. Moldova”, aducând grave acuzații inclusiv Statelor Unite ale Americii.

Potrivit lui Voronin, mâine, participanții la conferință „se vor speria unii pe alții, dar și pe cetățenii R. Moldova cu tancurile rusești și gerurile Siberiei”, iar comuniștii refuză să participe la aceasta.

Mai mult, Voronin acuză că în spatele acestui eveniment ar sta SUA care ar avea drept scop „crearea unui cordon sanitar în jurul Rusiei” și a unui „CSI de alternativă în fostul spațiu sovietic”.

Comunistul a comparat evenimentul de mâine cu inițiativa regională GUAM, formată din Georgia, Ucraina, Armenia și R. Moldova, la ședințele căruia, din 2008, guvernarea comunistă a refuzat să mai participe, Voronin spunând că și-a dat seama că scopurile anunțate inițial ale acesteia, bazate pe chestiuni economice, lipseau.

Menționăm că, la conferința de mâine de la Chișinău, și-au confirmat prezenta reprezentanți a 11 parlamente, inclusiv șase președinți ai Legislativelor din Georgia, Ucraina, Regatul Suediei, Regatul Norvegiei, Republicii Lituania și Republicii Letonia, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA și experți notorii.

La conferința interparlamentară vor fi dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informațională, energetică și provocări actuale comune, creșterea economică și supremația legii în cadrul Parteneriatului Estic, în cadrul a patru panele de discuții.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Radei Supreme a Ucrainei, state care au fie conflicte înghețate pe teritoriile sale, fie un război deschis cu Federația Rusă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md