/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ PPDA și PAS au făcut public protocolul de colaborare semnat anul trecut. Ce prevede acesta

missing
01 martie 2018, ora 12:09

Protocolul are opt articole care explică cum partidele vor colabora.În primele articole se prevede regulile de care vor ține cont partidele la semnarea uni acord suplimentar pentru alegerile parlamentare din toamna 2018. Documentul mai spune că PAS și Platforma DA se angajează să respecte principiul neagresiunii în spațiul public și să se abțină de la critici sau atacuri reciproce de orice natură la adresa partidului sau a reprezentanților partidului partener. Ambele partide vor întreprinde acțiuni comune privind contracararea atacurilor, manipulărilor, propagandei și dezinformării din mass media și din partea regimului Plahotniuc – Dodon împotriva opoziției antioligarhice reale.

Totodată, un articol al protocolului arată că PAS și Platforma DA se angajează să nu colaboreze (formal sau informal, prin înțelegeri publice sau secrete) nici înainte de alegeri, nici după alegeri cu partidele oligarhice și/sau antieuropene (PD, PSRM, PPEM, Partidul Nostru etc.).

Acordul dat își pierde valabilitatea la momentul semnării Acordului de colaborare, precum și prin reziliere unilaterală în cazul în care una dintre părți nu respectă prevederile acestuia. Mai jos puteți citi protocolul integral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram