Președintele Parlamentului Letoniei, Inara Murniece, efectuează o vizită în Moldova. A fost aplaudată în picioare de deputați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președinta Saeima Republicii Letonia (Parlamentul leton), Ināra Mūrniece, efectuează o vizită în Republica Moldova la invitația președintelui Parlamentului Andrian Candu. Înaltul oaspete leton a fost prezent astăzi și la începutul ședinței plenare a Parlamentului, fiind aplaudată din picioare de către deputații prezenți la ședință.

Președinta Saeimului Letonia a fost întâmpinată la aeroport de vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi. Ināra Mūrniece se va afla în țara noastră până la 3 martie curent și va avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană Iurie Leancă, consilierii UE de nivel înalt din Letonia și reprezentanții diasporei letone, Consulul Onorific al Republicii Letonia în țara noastră, etc.

Delegația letonă va participa la Conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, organizată la 2 martie curent, în cadrul căreia Ināra Mūrniece va vorbi despre „asigurarea unui răspuns la dezinformare”.

La reuniunea de nivel înalt vor fi dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informațională, energetică și provocări actuale comune, creșterea economică și supremația legii în cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul este organizat, în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa președintelui Parlamentului Republicii Moldova, președintelui Parlamentului Georgiei și celui al Radei Supreme a Ucrainei. Cei trei președinți de parlamente își unesc eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...