Participă la Concursul „Sculptură pentru Parcul Meu” și poți câștiga premii de până la 10.000 de lei. Condițiile de participare

10721910

Echipa proiectului Parcul Meu în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club a lansat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”. Competiția se va desfășura în perioada 1 martie – 31 mai, după care vor fi selectate cele mai bune schițe de sculpturi. Ulterior acestea s-ar putea regăsi în zona izvoarelor, după modernizarea parcului Valea Trandafirilor. 

A fost dat start înregistrării pentru participarea la concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”. Perioada de înregistrare va dura până pe data de 15 martie, inclusiv. Persoanele interesate trebuie să completeze și să transmită la adresa [email protected] un formular. Acesta poate fi găsit www.parculmeu.md.

Perioada de recepționare a lucrărilor va începe pe data de 1 aprilie, după ce se va verifica dacă persoanele care au expediat formularele de înregistrare la concurs sunt eligibile, conform criteriilor menționate în Regulamentul competiției.

Concurenții pot trimite lucrările până pe data de 30 aprilie. Începând cu 1 mai va demara evaluarea lucrărilor depuse, la care va participa nu doar un juriu de profesioniști, dar și orice doritor, prin vot deschis pepagina Facebook.  Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 16 mai, iar în ziua de 24 mai va fi organizată o ceremonie solemnă de acordare a premiilor.

Organizatorul concursului este echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, care va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat. Valoarea premiilor bănești este de 10.000, 5.000 și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs și metoda de jurizare, sunt invitate să acceseze site-urile online www.designcafeclub.md și www.parculmeu.md. Pe aceste pagini sunt deja plasate următoarele documente: Regulamentul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”, Fișa sintetică și Formularul de înscriere.

###

Renovarea zonei izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului “Sculptură pentru Parcul Meu”.

Proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, este un proiect social ce are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Prin intermediul acestuia se dorește crearea unei noi viziuni asupra odihnei în parcuri, implicarea societății în crearea și dezvoltarea frumosului, în păstrarea lui.

Ongan Tekstil JSC este o societate pe acțiuni fondată în Turcia în anul 2001. În anul 2011, compania a intrat pe piața Republicii Moldova, investind și gestionând proiecte investiționale în industria ușoară, agricultură, păstrarea și procesarea fructelor și legumelor și construcții.  Până la finele anului 2017 Compania Ongan Tekstil a realizat în Republica Moldova investiții în valoare de peste 12 milioane de euro, asigurând peste 600 de locuri de muncă în mai multe regiuni ale țării.

Platforma Design Cafe&Club este o comunitate compusă dintr-un mecanism complex ce urmărește un ansamblu de activități curriculare din domeniul design-ului, arhitecturii, artei și industriilor creative. Aceasta cuprinde: platforma online, școala de design, revista, seminare tematice, training-uri, offline-uri, piața de design online, având drept obiectiv stabilirea relației între cadrul didactic și cel de afaceri. Prin intermediul platformei  ”Design Cafe&Club” ne-am propus să promovăm o politică de dezvoltare și susținere a unei culturi sociale a specialiștilor autohtoni din domeniu, dar și promovarea industriilor creative la nivel național.

calendar-postare (1)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente