Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (video/live text) Ședința Parlamentului din…

(video/live text) Ședința Parlamentului din 1 martie. Ce discută deputații

Pe ordinea de zia ședinței din 1 martie a Parlamentului figurează nouă subiecte, printre care proiectul legii pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut dintre R. Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

12.12. Deputații examinează proiectul legii pentru modificarea și completarea Legii nr.10 din 26 februarie 2016 privind promovarea utilității energiei din sursele regenerabile.

11.38. Deputații examinează proiectul legii pentru ratificarea Convenției dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Georgiei pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit. Proiectul este prezentat de Veronica Vragaleva, secretar de stat în domeniile politici fiscale, vamale, reglementarea contabilităţii şi auditului în sectorul corporativ.

11.35. Ștefan Creangă, deputat PDM, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe: Furtul miliardului a fost efectuat cu concursul statului, nu numai la nivel de Guvern, dar și Centrul Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei și Banca Națională a Moldovei.

11.00. Deputații examinează proiectul legii pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut dintre R. Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

10.49. Deputatul PL, Ion Apostol, propune instituirea unei noi sărbători naționale, „Ziua Miliardului”.

10.47. Andrian Candu, președintele Parlamentului, a enunțat procesul-verbal din 15 februarie prin care fracțiunea PLDM a luat decizia de a exclude din componența sa a deputatului Sergiu Ceauș.

10.39. Propunerea PL nu a fost susținută prin vot.

10.38. Vlad Bătrâncea, deputat PSRM invocă faptul că „statul a eșuat” nu din cauza socialiștilor, dar a liberalilor.

10.35. PL cere includerea pe ordinea de zi a subiectului privind formarea unei comisii de anchete care să analizeze nivelul de implementare a reformelor asumate prin Acordul de Asociere.

Vedeți AICI lista subiectelor de pe ordinea de zi