/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Câți moldoveni se află la evidența psihiatrică? Fiecărui medic îi revin peste 300 de pacienți

missing
01 martie 2018, ora 08:39

Totodată, raportoarea a precizat că, pe parcursul anului 2017, în cadrul centrelor comunitare de sănătate mintală au fost asistate peste 220 mii de persoane. Alte 29 mii se află în evidența acestor instituții.

„Incidența și prevalența prin tulburări mintale și de comportament sunt în descreștere în ultimii ani”, a spus Rodica Scutelnic. Între problemele sistemului de sănătate mintală, ea a menționat lipsa specialiștilor calificați, necesitatea dezvoltării serviciilor de reabilitare și a secțiilor acute în spitalele regionale.

Secretarul de stat a anunțat că în 12 raioane lipsesc medicii psihiatri pentru copii. În total, în țară activează 180 de medici psihiatri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram