Fraţii Decebal şi Spartacus Mihai erau membri ai unui grup infracţional organizat, iar aceştia şi-au recunoscut vinovăţia pentru comiterea faptelor de proxenetism şi trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, potrivit autorităţilor irlandeze.

Decebal Mihai, în vârstă de 28 de ani, a primit pedeapsa de patru ani de închisoare, iar Spartacus Mihai, în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare. Potrivit legii, ambii vor executa doar jumătate din pedepse.

Mark Bell, inspectorul-şef al Poliţiei nord-irlandeze pentru combaterea sclaviei moderne şi a traficului de persoane a precizat că cei doi români au fost arestaţi în urma unei ample operaţiuni a forţelor de ordine.

”Cei doi fraţi erau membri ai unui grup infracţional organizat, implicat în traficarea unor femei în şi din Irlanda de Nord, cu scopul exploatării sexuale. Poliţia a acţionat după primirea unor informaţii de la o persoană particulară, efectuând percheziţii în estul Belfastului şi în Banbridge, în luna mai a anului trecut. La două adrese au fost găsite patru femei cu vârste între 19 şi 30 de ani, care au fost identificate ca victime potenţiale ale exploatării sexuale”, a declarat Bell.

Conform anchetatorilor, cei doi români ar fi câştigat peste 175.000 de lire sterline din traficul de persoane în ultimii trei ani.