Care au fost cele mai populare 20 bloguri din Moldova, în luna ianuarie 2018

collage

Blogtop a realizat primul clasament din anul 2018 în urma monitorizării lunare a blogerilor din Republica Moldova. În topul lunii ianuarie am monitorizat 209 bloggeri, iar 20 cei mai activi îi găsiți în clasamentul de mai jos.

Toți bloggeri înregistrați pe Blogtop au publicat 756 articole articole în prima luna a anului. În luna ianuarie clasamentul Blogtop al celor mai populare bloguri din Moldova are un nou lider.

#1. Elena Robu

În fruntea clasamentului din ianuarie se află Elena Robu, o cunoscută jurnalistă din Moldova. De o vreme, autoarea este stabilită în Franța, dar acest fapt nu o împiedică să fie fie cu ochi pe toate evenimentele sociale și politice din Moldova. Un blog de atitudine cu povești de viață, cazuri sociale și analize ale celor mai importante mișcări de pe arena politică din Moldova. În luna ianuarie, autoarea a publicat 45 de articole.

#2. Marin Bodrug

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile din orașul Ungheni dar și din toată țara, atunci trebuie să citiți blogul lui Marin Bodrug. În luna ianuarie a menținut o activitatea constantă și foarte activă, publicând pe blog 60 de articole. În perioada monitorizată Marin a urcat 3 poziții, iar astăzi se află pe locul secund.

3. Svetlana Vizitiu

Al treilea cel mai popular blog conform monitorizării Blogtop este cel al fondatoarei Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu. Blogul ”Impresii din viață și cărți” nu este doar despre pasiunea pentru lectură, dar și despre oameni, destine și istorii de viață. Articolul despre a 90-a protagonistă a Clubului, femeia de afaceri Zinaida Jioară, a fost cel mai popular dintre cele două articole publicate pe blog în luna ianuarie.

#4. Teotitude

Autoarea blogului, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor, Diana Guja, și-a transformat blogul într-o adevărată comunitate online. Pe pagina sa de blog o să găsiți nu doar istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile de viață a multor femei anonime, care își revendică dreptul de a fi auzite.  După 9 ani de “AloBebe”, vechiul blog a renăscut cu un al nume și alte povești ale femeilor din toată țara. Diana este și prezentatoare de emisiune la un canal public de televiziune.

#5. Dumitru Alaiba

Un blog “la rece” despre viața social-politică din Moldova. Unul dintre cei mai prezenți autori din domeniul activismului civic, Dumitru Alaiba, tratează cu seriozitate problemele din societate, dar și vine cu soluții acolo unde e cazul. Pe blog, specialistul în economie și advocacy își exprimă public opinia vis-à-vis de cele mai notorii evenimente din Moldova.

#6. Mama în IE

Natalia Luncaș Ionel, autoarea blogului ”Mama în IE” are 27 de ani și este vizibil îndrăgostită de portul popular din Moldova. Autoarea susține că își dedică blogul mamelor imigrante din toată lumea. Pe blog povestește cum ea și familia ei încearcă să se integreze în ”țara trifoiului” în calitate de imiganți.

#7. Fine Wine

„Fine Wine” este un blog pentru cei care vor să cunoască mai multe despre consumul de vin sau ultimele despre noutățile din acest domeniu. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul.

#8. Svetlana Matvievici

Blog de travel și lifestyle al orheiencei care descoperă Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase, evenimentele interesante şi cultura vinului. Vrea să inspire oamenii să călătorească cât mult, dar și să descopere frumusețea turistică a Moldovei.  Vă invităm să răsfoiți și „Lumea Liei”, o categorie dedicată călătoriilor văzute prin ochii unei fetițe de 6 ani.

#9. Mommy’s Precious

Ana Irina este cunoscută în spațiul virtual ca Mommy’s Precious, mamă a doi copii, care trăiește aventura maternității și o savurează din plin. De câțiva ani buni își împărtășește experiența cu alte mii de femei din lumea virtuală. Mai nou, pe lângă blogging, Irina croșetează genți. Ajutată de cititoarele ei fidele, în luna ianuarie gențile Anei Irina au căpătat și un nume sugestiv. Pentru a-l cunoaște nu ai decât să-i accesezi blogul. Activitatea ei este îndrăgită de peste 43 mii de persoane pe Facebook și Instagram.

#10. Jurnalul unei femei puternice

„Jurnalul unei femei puternice” este un blog și totodată, o  întreagă comunitate, în care femeile au decis să lupte și să se susțină una pe alta. O platformă în care sunt publicate articole dedicate diferitor subiecte: sănătate, frumusețe, psihologie, lifestyle. Acestea și multe alte categorii interesante puteți să le accesați pe pagina blogului.

Continuarea articolului îl puteți citi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente