Recomandări #diez: 18 evenimente ale lunii martie la care neapărat trebuie să ajungi

yanafisti_4_3_2017_21_23_48_24-e1488655447439-1080×608

Vă felicităm cu ocazia venirii primăverii. În prima lună de primăvară să simțiți dragostea și căldura celor apropiați. Iar ca dispoziția voastră să fie mereu la maxim, echipa #diez vă sugerează o listă cu 18 evenimente pe care neapărat trebuie să le viizitați, în funcție de timpul disponibil și interes sporit.

1 martie

Lansarea Tekwill Academy Kids

În prima zi de primăvară, pe 1 martie, copiii și părinții nu stau acasă, pentru că la ora 18:00 sunt invitați la Evenimentul de lansare Tekwill Academy Kids (str. Studenților 9/11! Copii vor participa la un program cu activități tematice din fiecare curs: robotică, matematică distractivă, VR, Game Development și animație.Părinții vor afla mai multe informații despre activitățile și rezultatele cursurilor TAK.

De asemenea, veți avea ocazia să câștigați premii valoroase, participând la tombolă, iar la final pe fiecare îl așteaptă o surpriză gustoasă. Vârsta copiilor care pot participa la eveniment: 7-17 ani.

Înregistrați-vă online pentru a participa la Evenimentul de lansare TAK.

Detalii despre eveniment găsiți aici.

1-29 martie

#Curs de Bachata Pentru Începători

În prezent,sunt locuri disponibile doar pentru Bărbați și numărul de locuri este limitat. Prețul lecțiilor este de 350 lei pentru 8 lecții (4 săptămîni) Adresa: ULIM, Et. 10, Str. V. Pârcălab 52.

Mai multe detalii și înregistrarea o puteți face aici sau la telefon: 060888224.

3 martie

#Frica fără obiect

Proiectul moldo-elvețian MENSANA prezintă „Brunch pentru minte”, o serie de ateliere unde se discută despre cele mai actuale subiecte din sănătatea mintală.

#1. V-ați simțit nervos/nervoasă, anxios/anxioasă sau la limită?

#2. Ați fost incapabil/ă să vă liniștiți sau să vă controlați îngrijorările?

Două întrebări esențiale atunci când vine vorba despre anxietate, o stare accentuată de neliniște. Simțim neliniștea în întreg corpul nostru: inima bate mai tare, respirația este îngreunată sau accelerată, transpirăm, chiar dacă nu ne aflăm într-un loc cu temperatura ridicată.

Anxietatea se întâlnește la aproximativ 1 din 10 adulți anual, aproape de două ori mai mult la femei decât la bărbați. Anxietatea poate să apară oricând și la oricine, dar de cele mai multe ori apare la vârsta adolescenței.

„Brunch pentru minte” este o inițiativă dedicată sănătății mintale și popularizării acesteia în rândul publicului tânăr, instruit, care e deschis să se cunoască, să învețe ceva nou și să transmită aceste cunoștințe mai departe.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pentru a vă asigura prezența la eveniment, completați acest formularul. 

Aflați aici mai multe informații despre acest curs.

#Creative Thinking: seminar interactiv

De unde se iau ideile? În ce condiții apar ele? Cum să generezi rapid și eficient idei creative?  Iți spune John Ingledew (autor „How to have great ideas. A guide to creative thinking” și lector la University of Gloucestershire, UK) în cadrul seminarului interactiv „Creative thinking and ideas generation for design, animation & drawing”, pe 3 Martie. Întâlnirea va avea loc la Tekwill (str. Studenților 9/11), la ora 11:00.

Participare este GRATUITĂ! Formular de înregistrare aici

3-31 martie

Curs de dicție pentru copii din 3 Martie. Vârsta 6-11 ani

Din 3 Martie, începe un nou curs de dicție pentru copii, nivelul I.  În grup sunt acceptați copii de la 6-11 ani. Locurile sunt limitate.

Instruirile sunt moderate doar de antrenoarea de dicție Vera Nastasiu, care este trainer acreditat ANC București pe poziția de formator și deține o experiență în comunicarea publică de 8 ani, sute de traininguri organizate în țară, dar și peste hotare Italia, România, Elveția.

Detalii despre curs pe www.dictie.md sau la 067 44 99 44.

5-28 martie

#Curs de Comunicare şi Dicţie pentru Maturi

#Îţi doreşti să îţi îmbunătăţeşti pronunţarea consoanelor cu influenţe din limba rusă?

#Vrei să ai o vorbire clară şi neîntreruptă din cauza unei respiraţii defectuoase?

#Ai senzaţia că emoţiile pun stăpînire pe tine?

#Ai probleme cu vorbirea prea rapidă sau prea lentă?

#Ai o problemă cu „mîncatul” vocalelor şi al finalurilor de cuvînt?

#Nu ştii ce să faci cu mîinile şi cu picioarel în timp ce vorbeşti?

#Vrei să îţi stăpîneşti emoţiile pentru a livra discursuri coerente?

#Nu reuşeşti să îţi structurezi bine discursul?

Cursul de Comunicare şi Dicţie pentru Maturi te va ajuta să obţii performanţă la capitolul vorbirii, exprimării, gesticulării, prestaţiei şi livrării unui discurs reuşit.

Înregistrează-te aici! La fel, te poţi înregistra şi la numărul de telefon: 0796.44.375.

Preţul acestui curs, pentru o persoană, este de 149 Euro – la înregistrarea pînă la 5 martie.

Informații suplimentare le aflați pe Facebook.

10-12 martie

Curs – Adobe Illustrator – Martie


Dacă ești un designer începător sau visezi să te reprofilezi în domeniul designului grafic, ești invitat să faci primul pas spre realizarea acestui vis, înscriindu-te la cursul de Adobe Illustrator.

La finisarea cursului vei putea crea postere, cărți de vizită, broșuri, vei putea desena personaje și vei avea cunoștințele necesare pentru a elabora logouri, la fel vei cunoaște cum să pregătești pentru tipar orice lucrare.

Cursul se va desfăşura într-o atmosfera prietenoasă cu doar 3 persoane în grupă şi va fi predat de un trainer pasionat de design -Ana Daraban, care are o experiență de peste 9 ani în acest domeniu.

Prețul cursului este de 2000 lei. Formular de înregistrare.

(Se organizează şi cursuri individuale, cu program flexibil, prețul fiind de 3000 lei)

Mai multe detalii puteți afla la numărul de telefon 069 01 01 98, sau printr-un mesaj pe pagina Delfreea – Graphic Design Studio.

Informații suplimentare le găsiți aici.

10-11 martie

Training Time Management – Cum să fii de 10 ori mai eficient!

Acest training este pentru tine, dacă:

#Ai tendința să-ţi tot amâni planurile?
#Ți-ai pus un scop și vrei să știi cum poţi să-l realizi mai ușor?
#Nu ai timp să citești cartea mult dorită?
#Ai o agendă, dar e haos în ea și nu te ajută cu nimic?
#Nu ai suficient timp, dar ai o grămadă de sarcini de realizat?
#Îți dorești un dream-chart pe următorii 1-5 ani?

Vino la trainingul pe Time Management ca să înveți tehnici practice și metode concrete de gestionare a timpului. După training vei reuși să prioritizezi sarcinile și să îți atingi scopurile, să-ţi împarți timpul corect pentru a reuși mai mult în viața profesională, cât și în cea personală!

Trainingul se va desfășura la Centrul de instruiri Keystone, str. Albișoara 42/1, începând cu pra 9.30.

Informații despre agenda trainingului află pe Facebook și pe site-ul evenimentului.

11 martie

#Spectacolul „Mitul Primăverii”

Centrul Republican pentru Copii și Tineret în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vă invită duminică, 11 martie, la ora 17:00, la Spectacolul „Mitul Primăverii”.  Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” și va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” (Str. Alexandr Pușkin, 21).

La spectacol vor participa peste 1000 de copii din municipiul Chișinău.  Învitații speciali sunt Formația „BRIO SONORES”.

„Mitul Primăverii” este un spectacol care se bazează pe motivele unuia dintre cele mai frumoase mituri: „Mitul zeiţei Flora” sau mitul venirii primăverii.  Biletele pot fi procurate la Secția Economico-Financiară a Centrului ARTICO (etajul 2, biroul 207). Detalii la 022 856 204.

#Ea e diferită de tine! Și deci? – Club De Dezvoltare Personală

Pe 11 martie, Clubul de Dezvoltare Personală te invită la o ședință nouă. De data aceasta,  organizatorii vor încerca să descoase misterul diferențelor dintre bărbați și femei, diferențelor dintre tipuri de personalitate. Vorvorbi despre frumusețea valorii individuale inconfundabile atât a femeilor, cât și a bărbaților.

Vom discuta cum facem pace și dacă trebuie să o facem, în lupta pentru a fi cei mai buni, importanți și speciali la capitolul valorii individuale și unicității. Sau poate lupta aceasta are vre-un sens, mai ales când interacționează un bărbat și o femeie?

Clubul de Dezvoltare Personală este un spațiu de cunoaștere de sine, de informare și de motivare personală pentru persoane cu pasiune pentru continuă creștere. Ședințele sunt moderate de către psihologi, specialiști în dezvoltare personală.

Aici puteți procura biletele. Taxa de participare – 150 lei.

Detalii suplimentare le găsiți pe Facebook.

14 martie

#Spark Lab: DIY News

Dacă vrei să afli cum poți să devii un jurnalist doar cu o aplicație în telefon, vino pe 14 martie la Centrul de Resurse American (str. Alexei Mateevici 75), unde împreună cu jurnalista Ana Gherciu vei descoperi puterea istoriilor pe care le creezi singur.

Atelierul va începe la ora 15:00 și va dura până la ora 18:00. Ana o să-ți povestească despre aplicația DIY News și cum aceasta te poate ajuta să devii un jurnalist civic. De asemenea, vei lucra în echipă cu tineri la fel de pasionați ca și tine.

Locurile sunt limitate! Dacă vrei să-ți asiguri un loc în grupul de lucru, atunci trebuie doar să te înregistrezi prin email [email protected]. Evenimentul va avea loc în limba română și este gratuit.

Vezi aici informația despre eveniment.

16 martie

#Networking la un pahar de vin

Chişinău Afterworks revine cu un nou eveniment care-şi propune să adune multă lume bună, într-o ambianţă de seară relaxantă şi productivă. Este un eveniment de socializare într-o atmosferă degajată. Aici participanții vor avea posibilitatea de a face cunoștință, a socializa, interacționa și de a construi viitoare parteneriate. Taxa de intrare: 100 le

Formularul de înregistrare îl găsiți aici:
Contacte: [email protected]om. Tel: 0 (68) 66 33 68. Detalii pe Facebook.

#17-31 martie

#Campioanatul la Minifotbal FootbaLeague Primavara 2018

S-a dat startul înscrierii echipelor la turneul de Minifotbal FootbaLeague pe teren artificial Primavara 2018. Pot participa toți iubitorii de minifotbal la cea de-a 6 ediție a Campioanatului la Minifotbal FootbaLeague Primavara 2018 ,care va demara pe 17 martie.

Locul desfasurarii –  Telecentru, Colegiul de Constructii Gheorghe Asachi 71. Deadline pentru înregistrare este 14 martie. Înregistrarea echipei o puteți face la numărul de telefon 078681115 sau in privat pe pagina de Facebook sau in comentariile anuntului.

Aici puteți citi regulamentul campinatului. Mai multe detalii despre Campionat le puteți afla pe Facebook.

23-30 martie

#Tango Argentinian grupă nouă de începători

Tango Nova va desfășura cursul de Tango Argentinian pentru începători în sectorul Centru. Instructorii invită toți doritorii să se alăture ritmului și dansului argentinian. Întregul modul conține 24 ședințe/lecții de dans care se derulează de 3 ori pe săptămînă pe parcursul a 3 luni, ținute de către un cuplu de profesori Sergiu și Svetlana.

Prețuri:
#Pentru cei care achită cursul  pe 3 luni, prețul este 2000 lei/cuplu
#Pentru cei care achită lunar – 700 lei /cuplu
#Pentru o persoană prețul e de – 400 lei lunar

Informații suplimentare le aflați la numerele de telefoane: 079613545 , 079373686 şi 069022557 și pe Facebook.

25 martie

#Game of Thrones II – Concert Simfonic

Pe 25 marte, iubitorii de muzică bună sunt așteptați la Palatul Național să se delecteze cu compozițiile simfonice din Game of Thrones, X-Men, Westwood, Inception, Matrix, the Last Samurai, Star Wars, The Fifth Element și multe altele.

Acest concert este continuarea primului, cu piese și surprize noi, în Premieră la Chișinău.

Interpretează renumita și dimanica orchestră simfonică împreună cu corul din Odesa, sub bagheta lui Andrei Ciornii. Biletele le puteți procura pe iTicket

27 martie

#Școala de Primăvară „Integrarea Europeană și Economia UE”

Vrei sa afli mai multe despre Uniunea Europeana? Despre instituțiile Europene si cum se iau deciziile in UE? Care este starea de lucruri în mai multe sectoare ale economiei UE? Vrei să știi ce reprezintă Acordul de Asociere cu UE si beneficii oferă Moldovei?

Atunci, vino la Școala de Primavară Jean Monnet „Integrarea Europeană și Economia UE”. Participarea este GRATUITĂ

Toti participanții la final vor primi certificate de participare Jean Monnet.

Aceasta școală de primăvara se adresează:

#studenților și profesorilor de la alte specialități decât economice, în special celor de la Arte, Medicină, Drept, Arhitectură, Design, Filologie, Științe exacte etc.,

#reprezentanților societății civile

#tuturor care doresc să cunoască mai multe despre Uniunea Europeană, Instituțiile Europene și Economia Uniunii Europene.

#27-28 martie

Pe 27-28 martie ai întâlnire cu viitoarea ta carieră.  La Chișinău  va avea loc o nouă ediție TdC. Joburi atractive, programe de Internship, consiliere profesională și multe activități te așteaptă în cele două zile de eveniment.

Acolo vor fi aduși cei mai importanți angajatori, de la companii multinaționale la instituții publice, ONG-uri sau startup-uri.  Pregătește-ți CV-ul, căci poți participa la interviuri pe loc, dar și la workshopuri susținute de specialiști în diverse domenii. Urmărește toate noutățile despre TdC Chișinău AICI.

Mai multe detalii aflați pe Facebook.

29 martie

„Festivalul Turismului” este la a 2-a ediție în Republica Moldova, fiind unic în felul său, plin de culori, cultură și tradiții din diferite colțuri ale lumii. În cadrul Festivalului Veți avea parte de:
#Master-Class-uri
#Miss Tourism Beauty Moldova 2018
#Concursul „Satul Meu“
#Bucataria și tradițiile specifice zonelor Moldovei
#Bucătărie tradițională țărilor participante
#Destinații pentru tineret
#Carnavalul Turismului
#Tombole
#Premii
#Expoziții de fotografii
#Concert
#Dansuri și multe alte activități frumoase si interesante.

Evenimentul se va desfășura la MoldExpo. str. Ghioceilor,1. Mai multe detalii aflați pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente