Avocaţii lui Adamovici afirmă că au efectuat o vizită de lucru la Chişinău pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la condamnarea lui Iurii Parhomenco la cinci ani şi patru luni de închisoare, dar şi privind mersul procesului în care figurează alţi şase inculpaţi. Apărătorii au aflat de unde clientul lor îl cunoaşte pe cel, care a recunoscut că a pus la cale omorul lui Plahotniuc.

Potrivit avocatului, totul a început cu o propunere de a face un lucru la Chişinău. Jurbas susţine că după câteva vizite la Chişinău, clientul ei a refuzat să mai vină.

Un alt apărător afirmă că dosarul privind tentativa de omor a lui Plahotniuc este unul politizat.

Avocaţii afirmă că procurorul care instrumentează dosarul lui Alexandr Adamovici a finalizat urmărirea penală şi în scurt timp, acesta urmează să compară pe banca acuzaţilor.

În luna aprilie trecut, autorităţile Republicii Moldova au anunţat despre anihilarea unei grupări, care punea la cale un omor la comandă.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar nouă - în Ucraina. Organizatorul a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare, după ce şi-a recunoscut vina.