(foto, video) Cum arată monedele geometrice din plastic din regiunea transnistriană. Care este specificul lor

monede1
Foto: tsv

Banca Republicană Transnistreană (BRT) emite din 2014 monede de plastic, de diferite forme geometrice şi culori. Potrivit serviciului de presă al BRT, noile monede, care au fost create în Rusia, vor avea o rezistenţă sporită şi mai multe elemente de securitate.

În contextul în care Banca Națională a arătat cum vor arăta monedele de 1, 2, 5 și 10 lei, echipa #diez a decis să vă arate ce fel de monede diferite se mai găsesc pe teritoriul Republicii Moldova. Vedeți aici cum vor arăta noile monede din Republica Moldova.

„Deocamdată, acest tip de bani nu este produs nicăieri în lume. Aceasta este o inovaţie nu doar pentru Transnistria, ci şi pentru comunitatea bancară internaţională. Monedele au fost create de colegii noştri din Federaţia Rusă, iar noi vom fi primii care le vor folosi”, a declarat prim-vicepreşedinta BRT, Olga Radulova, într-un interviu pentru televiziunea transnistreană, scrie cotidianul.ro.

Pentru a asigura protecţia împotriva falsificării, la fabricarea acestor monede a fost folosite materiale cu o textură specială, elemente de contur şi microtexte. De asemenea, noile monede vor reflecta lumina într-un mod specific atunci când sunt expuse la raze ultraviolete sau infraroşii.

De asemenea, monedele au forme diferite pentru a fi mai ușor identificare de către persoanele cu deficiențe de vedere.

Monedele din plastic au fost introduse în circulaţie la 22 august 2014 şi vor circula în paralel cu bancnotele de hârtie de aceeaşi valoare.

transmon

monedetrans

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente