(foto) Cursuri de limba engleză. Investește în angajații tăi, dacă vrei să obții performanțe mai mari de la compania pe care o conduci

IMG_0784_

În condițiile finanțării străine active și continue, dar și a angajării în noi parteneriate de afaceri la nivel internațional, studierea limbii engleze devine tot mai actuală în lumea corporativă din Republica Moldova. Nu este un lucru de mirat, întrucât statisticile arată că 1 din 5 oameni de pe planetă cel puțin înțelege limba engleză, iar 700 milioane o studiază drept limbă secundară.

Mai mult, recunoscută la nivel oficial în peste 65 de țări ale lumii, engleza s-a situat drept limba de-facto a mediului de afaceri internațional. Mai jos ne-am propus să analizăm 5 avantaje a prezenței englezei în lumea corporativă în Moldova.

 #Abilități noi și utile

Deși piața oferă atât cursuri de engleză generală, cât și engleză specializată în domeniul afacerilor, în ambele cazuri cursanții sunt angajați în activități diverse, utile și mai puțin practicate în cadrul oficiului. Unele dintre ele ar fi:

– prezentări în limba engleză;
– Comunicarea la diferite niveluri de formalitate;
– Dezbaterea şi argumentarea în limba engleză;
– Socializarea în contexte formale, dar şi semiformale în mediul business;

#Oportunități de Avansare în Carieră

Aproximativ 28, 8% dintre managerii HR se aşteaptă ca viitorii candidaţi să prezinte un CV în care formarea în limba engleză să fie menționată. În contextul globalizării accelerate, engleza joacă un rol crucial și reprezintă un instrument de comunicare eficient cu partenerii internaționali facilitând formarea de noi legături. Posedarea acestei limbi la un nivel înalt precum și permanenta actualizare a competențelor lingvistice vă pot garanta urcarea pe o treaptă mai superioară în carieră.

IMG_0670_

#Oportunități de Business la Nivel Internațional

Numeroase companii multinaționale, prezente în foarte multe țări, au nevoie de un sistem uniform de comunicare. De cele mai multe ori, comunicarea internațională se face în limba engleză. O bună cunoaștere poate spori crearea de noi parteneriate, înlesni procesul de negocieri și deschiderea de noi afaceri atrăgătoare, inclusiv și în mediul online, care pot fi adresate clienților potențiali și din afara hotarelor țării.

 #Acces la Programe de Instruire Internaționale

Recunoscută drept limba internetului, engleza reprezinta calea de acces către fondul informațional global. Perfecționarea continuă și însușirea de noi cunoștințe adaptate la cerințele actuale pot fi cheia succesului atât personal cât și profesional. Un angajat care cunoaște engleza se poate reprezenta pe sine, dar și compania din care face parte în cadrul diverselor programe de instruire profesională, care pot fi realizate în mediul online de către traineri reputați. Participarea la astfel de programe ar putea presupune și o certificare internațională, iar în perspectivă și o eficiență sporită a companiei.

IMG_0648_

#Schimb de Experiență în Străinătate

O altă oportunitate atractivă de dezvoltare profesională în vederea aprofundării în limba engleză o constituie schimbul de experiență dincolo de hotarele țării. Acestea pot fi deplasări de afaceri pe termen scurt și îndelungat, stagieri, conferințe internaționale, programe internaționale, sesiuni de studii etc. Experiența dată poate constitui, cu siguranță, un aport pentru eficiența și prestigiul unei afaceri sau organizații. Prezența internațională are avantaje incontestabile în formarea şi dezvoltarea unei cariere de succes în context multicultural, nemaivorbind de posibilitatea de a călători şi interacționa cu vorbitorii nativi, mai mult ca atât, aşa o şansă, cu siguranță, poate fi un imbold pentru a studia în continuare limba afacerilor-engleza.

IMG 4213

Prin urmare, nu putem nega, actualitatea cunoștințelor în limba engleză. Deși vorbim despre lumea businessului, un studiu efectuat de Magenta Consulting pe un eșantion de 490 de indivizi, arată că 65% din respondenți aleg să studieze engleza din interes, dorință de perfecționare sau dorința de a mări competivitatea la locul de muncă, fără a li se oferi această oportunitate de către superiorii de la serviciu.

În concluzie, avantajele prezentate mai sus pot fi un imbold pentru angajați din diferite sfere în Republica Moldova, dar și un subiect de reflecție pentru managerii HR sau conducătorii care tind să mărească potențialul economic și prestigiul companiei sau organizației pentru care lucrează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente