/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ce să faci pe timp de ger? Recomandările medicilor moldoveni în materie de alimente

missing
28 februarie 2018, ora 16:28

Autoritățile recomandă prudență maximă la traversarea drumului și evitarea consumului de băuturi alcoolice.
Merg oleacă mai încetișor și pe acolo unde este omăt, pentru ca să nu mă lunec. Că am căzut jos și mi-am rupt piciorul,” a spus o femeie.

Drumurile necurățate și cu ghețuș sunt cele mai periculoase. „Este necesar ca încălțămintea să fie aderentă, să nu fie talpa din piele sau din plastic. Nu se recomandă să mergi iarna cu mâinile în buzunar, pentru a putea păstra echilibrul. Trebuie de mers încet, cu pași mărunți,” a spus Iurie Malanciuc, șef Centru de Supraveghere Boli Netransmisibile CNSP.

Tot în ultimele 72 de ore, la spital au ajuns două persoane cu hipotermie. Una a fost spitalizată. Oamenii spun că au metodele lor de a rezista frigului. „Trebuie să suportăm. Bem un ceai cald și mergem înainte,” a spus o femeie.

Medicii ne recomandă să îmbrăcăm haine groase și să consumăm alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea. „Nu se recomandă să consumați băuturi alcoolice, deoarece în primele câteva minute îți dă senzație de căldură, ulterior apare hipotermia,” a adăugat Malanciuc.

Oamenii susțin că nu hipotermia este cea mai gravă consecință a gerului, ci virozele.

O dată în săptămână trebuie să vă controlați, dacă vă doare când apăsați, să știți că ceva nu e în regulă,” a spus un bărbat.

Lămâie, ceai, portocale cât mai multe și atât,” a menționat o trecătoare.

„Un izvar, ceva așa tradițional, cum m-o învățat mama în copilărie. Mai fac cartofi fierți, mai răsufli,” a mărturisit un bărbat.

Ne ducem la medic și primim lecuire,” a spus o femeie.

Pompierii și salvatorii recomandă cetățenilor să evite, în această perioadă, călătoriile pe distanțe lungi și să ținem cont de avertizările meteorologice. „Este binevenit ca în mașinile proprii să avem haine călduroase, băuturi calde, rezerve de hrană, dar și bateria plină pentru a apela serviciile de urgență în caz că suntem în situații de criză,” a declarat Diana Țuțu, ofițer de presă SPCSE.

Potrivit meteorologilor, din cauza pătrunderii pe teritoriul țării noastre a unui ciclon arctic, temperaturile scăzute, în special în timpul nopții, se vor menține până pe 15 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram