08:53:30 29.03.2024
Stiri

Dodon a decis când va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate: Raportul „Kroll-2” și declarațiile de Unire, pe agenda CSS

Politică 28.02.2018 14:10 Vizualizări2119 Autor: Ziarul National
Dodon a decis când va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate: Raportul „Kroll-2” și declarațiile de Unire, pe agenda CSS


Președintele Igor Dodon anunță că ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

„După discuțiile prealabile, avute cu conducerea Guvernului referitor la ordinea de zi a ședinței CSS și la posibila dată pentru desfășurarea acesteia, am convenit ca ședința respectivă să aibă loc la începutul săptămînii viitoare. Subiectele pe care le-am propus anterior pentru ordinea de zi sunt următoarele:

-„Raportul Kroll-2” și măsurile ce se impun a fi întreprinse în vederea pedepsirii celor care se fac vinovați de furtul bancar, precum și recuperării banilor.

-Acțiunile antistatale ale organizațiilor, formațiunilor, dar și ale reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la tentativele și provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova și activitățile care urmează a fi desfășurate de către organele de drept ale țării referitor la acest subiect.

CITIȚI și Spicherul Candu ia în DERÂDERE propunerea lui Dodon de a discuta la CSS despre Declarațiile de Unire semnate de mai multe primării

-Proiectul noii Strategii a securității naționale, inclusiv ultimele declarații ale domnului Sturza cu privire la intenția și necesitatea procurării armelor letale.

De asemenea, în cadrul ședinței, urmează să aprobăm planul de activitate a Consiliului Suprem de Securitate pentru anul curent”, a transmis șeful statului.

Igor Dodon a precizat că, „pentru a evita tentativele de blocare pe viitor a activității CSS de către unele sau alte persoane – membri ai Consiliului, componența acestuia este modificată”.

Menționăm că, până acum, președintele Igor Dodon a convocat două ședinte ale CSS. La prima ședință nu au participat premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu, deoarece se aflau peste hotare, iar a doua ședință a fost boicotată de cei doi oficiali, inclusiv de reprezentanții structurilor guvernamentale și ale Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md