Igor Dodon modifică componența Consiliului Suprem de Securitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a modificat componența Consiliului Suprem de Securitate, astfel ca să evite „tentativele de blocare pe viitor a activității CSS de către unele sau alte persoane”. Deocamdată nu se cunoaște cine sunt noii membri ai CSS și cine a fost exclus din componența acestuia, însă, cel mai probabil, astfel șeful statului și-a asigurat o majoritate de voturi în componența acestuia.

Despre acest lucru, Igor Dodon a anunțat azi, în urma unei ședințe de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali și membrilor Consiliului Suprem de Securitate (CSS) „cu privire la organizarea și desfășurarea ședinței CSS”. Astfel, potrivit președintelui țării, după discuțiile prealabile, avute cu conducerea Guvernului referitor la ordinea de zi a ședinței CSS și la posibila dată pentru desfășurarea acesteia, s-a convenit ca ședința respectivă să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

„Subiectele pe care le-am propus anterior pentru ordinea de zi sunt următoarele:

-„Raportul Kroll-2” și măsurile ce se impun a fi întreprinse în vederea pedepsirii celor care se fac vinovați de furtul bancar, precum și recuperării banilor.

-Acțiunile antistatale ale organizațiilor, formațiunilor, dar și ale reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la tentativele și provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova și activitățile care urmează a fi desfășurate de către organele de drept ale țării referitor la acest subiect.

-Proiectul noii Strategii a securității naționale, inclusiv ultimele declarații ale domnului Sturza cu privire la intenția și necesitatea procurării armelor letale.

De asemenea, în cadrul ședinței, urmează să aprobăm planul de activitate a Consiliului Suprem de Securitate pentru anul curent”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...