Intervenția autorităților ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile: 68 de utilaje pe drumuri și 40 – pe trotuare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cursul nopții, în capitală s-a intervenit cu 68 de utilaje și au fost împrăștiați în total peste 1.100 de metri cubi de material antiderapant. De asemenea, Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curățarea trotuarelor și intrările în curțile blocurilor de locuințe. Angajații întreprinderilor municipale de prestări servicii locative și de gestionare a fondului locativ au curățat manual trotuarele și stațiile de așteptare a transportului public.

După cum a raportat directorul ÎM Regia „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, în cadrul unei ședințe organizate în dimineața zilei la Primărie, acţiunile de deszăpezire au început în dimineaţa zilei de ieri şi s-a acţionat pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău şi Inspectoratului Naţional de Patrulare au acţionat pe parcursul nopţii în vederea depistării persoanelor care stăteau afară în frig. La Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2, au fost cazate în ultimele 24 de ore peste 90 de persoane.

De menţionat că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în dimineaţa zilei la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 97 de autobuze.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, a atenţionat pretorii de sector să informeze persoanele fizice şi agenţii economici şi să asigure că operatorii privaţi vor curăţa zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...