07:29:41 18.04.2024
Stiri

Premierul de la București i-a propus spicherului Candu o ședință comună a parlamentelor din cele două state. Răspunsul, în aer

Politică 28.02.2018 10:39 Vizualizări1573 Autor: Ziarul National
Premierul de la București i-a propus spicherului Candu o ședință comună a parlamentelor din cele două state. Răspunsul, în aer


Premierul de la București, Viorica Dăncilă, care a efectuat, ieri, o vizită oficială la Chișinău, s-a întâlnit și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, căruia i-a propus ca prima ședință comună de guverne, planificată pentru primul semestru al anului curent, să fie completată cu o ședință comună între parlamentele Republicii Moldova și României.

Comunicatul de presă al Parlamentului referitor la această întâlnire nu precizează răspunsul spicherului, dar senatoarea de la București, Iulia Scânteie, declara ieri că Legislativul de la Chișinău a refuzat o astfel de invitație anterior.

„Cu România alături, drumul Republicii Moldova spre UE este mai ușor de parcurs. Dincolo de dispute politice, Republica Moldova și România vor desfășura împreună proiecte frumoase”, a declarat Andrian Candu la întrevederea cu prim-ministrul României Viorica Dăncilă.

Andrian Candu a menționat că Parlamentul Republicii Moldova va oferi sprijin în continuare pentru implementarea proiectelor moldo-române aflate în curs de desfășurare. Este vorba de proiectul de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană și asigurarea securității energetice a republicii noastre, proiectul SMURD, susținerea investițiilor românești, inclusiv în domeniul financiar.

La rândul său, Viorica Dăncilă a menționat că România va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene, prin susținerea mai multor proiecte comune. „În anul centenarului și în cel premergător preluării președinției Consiliului UE trebuie să avem mai multe proiecte comune. România a fost și va fi ambasadorul Republicii Moldova la nivel european”, a subliniat prim-ministrul României.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md